KOVID-19 információ beutazás

BALI  MISZTIKUMA  MAGYARUL

HÍREK a tervezett nyitásról, beutazási szabályról

(Frissítve: 2021. Október 16.) 

A bejegyzést folyamatosan frissítjük, ahogy új, hivatalos információk jelennek meg az indonéz kormánytól.

2021. október 14-én Bali újra megnyitotta a denpasari nemzetközi repteret a turizmusnak, 19 hónapos zárlat után először! Bár egyelőre még nem állnak rendelkezésre közvetlenül Balira foglalható tengerentúli járatok, de csak idő kérdése.

Limitált még a közvetlenül Balira berepülhető nemzetek listája is a tengerentúlról, de Magyarország közte van! (Jakartába bármely ország állampolgárai repülhetnek)

Balira közvetlenül érkezhetnek:

Magyarország, Lichtenstein, Olaszország, Franciaország, Portugália, Spanyolország, Svédország, Lengyelország, Norvégia, Szaúd-Arábia, Egyesült Arab Emirátusok, Új-Zéland, Kuwait, Bahrain, Qatar, Kína, India, Japán, Dél-Korea

Sajnos, ezek ellenére a díjmentes, maximum 30 nap tartózkodásra jogosító turista vízumot (VOA-Visa On Arrival) még mindig nem adják ki, csak a B211A nevű, egyszeri belépésre jogosító e-vízummal (turista és üzleti vízum) lehet berepülni jelenleg Indonéziába (vagy a KITAS/KITAP tartós tartózkodási engedéllyel). A B211A egy online igényelhető vízum (vízum ügyintéző ügynök szükséges hozzá), maximum 180 nap (6 hónap) tartózkodásra jogosít. Ára kb. 70 ezer Magyar Forint/fő (60 napra), illetve 140 ezer Magyar Forint/fő (180 napra). Bővebb infó az e-vizumról és igénylésről itt olvasható: e-visa

Balira közvetlenül csak a B211A turizmus céjából kiállított vízummal rendelkező külföldiek repülhetnek be, míg Jakartába csak az indonéz állampolgárok, a B211A üzleti célú vízummal és a KITAS/KITAP tartózkodási engedéllyel rendelkező külföldiek érkezhetnek. 

Az alábbi beutazási szabályok várnak az egyenesen Balira érkező külföldi állampolgárokra és ugyanezek érvényesek a Jakartába érkezőkre is:

QR kóddal ellátott vakcina tanúsítvány, mely igazolja a teljes oltás meglétét. A hatóságok és a légitársaság elfogadja a kétnyelvű -angol nyelvet is tartalmazó-, magyar oltási igazolásokat is. (a második vakcina beadásától számolva minimum 14 nap múltával lehet berepülni)

72 óránál nem régebbi, érvényes negatív PCR teszt

az indonéz PeduliLindungi nyomkövető alkalmazás letöltése okostelefonra, majd ezen belül az Electronic Health Alert Card, rövidítve eHAC (elektronikus egészségügyi figyelmeztető kártya) kitöltése. A PeduliLindungi letölthető a Google Playstore vagy az Appstore áruházból. A PeduliLindungi alkalmazás birtokában először létre kell hozni egy fiókot, meggyőződve arról, hogy a személyes adatok megegyeznek a COVID-19 elleni oltáskor használt adatokkal. A fiókba való bejelentkezést követően regisztrálni kell, majd kitölteni az eHAC-t. Indonézián kívül, külföldön kapott oltások igazolásának feltöltése a PeduliLindungi oldalon lehetséges.

a vakcinától mentesülnek azok, akik rendelkeznek egy hivatalos szakorvosi igazolással az indító ország valamelyik állami kórházából, mely tanúsítja, hogy az illető nem oltható egészségügyi állapota miatt (angol nyelven is)

a szüleikkel utazó, turizmus céjából érkező 18 évnél fiatalabb külföldi gyermekek belépésnél mentesülnek az oltási igazolás felmutatásától, de a negatív PCR tesztnek nekik is meg kell lennie

mindenkinek kötelező 5 nap hotelkarantén Balin (vagy Jakartában, ha valaki oda érkezik), mely hotelt a kormány által megadott listából lehet kiválasztani a 3 zöld zóna valamelyikében (Balin: Nusa Dua, Sanur, Ubud). Érkezésnél a reptéren tesztelnek először, az eredményt ott kell megvárni (1-2 óra). Majd a hotel transzferével indulás a választott szállásra. A hotelkarantén alatt még 1x tesztelnek, a negyedik napon. Ha az utolsó teszt is negatív, el lehet hagyni a karantént. Ha bármelyik teszt pozitív, akkor az illetőt egy speciális izolációs helyre szállítják, nem a hotelkaranténba. Ha tüneteket is produkál, vagy beteg, akkor kórházba. A hotelkarantén, tesztek, izolációs helyen való karantén, esetleges kórházi ellátás mind önköltségesek.

Választható karanténhotelek és csomagáraik Balin: még nem áll rendelkezésre a hivatalos lista

Választható karanténhotelek és csomagáraik Jakartában: karanténhotel Jakarta

igazolás a lefoglalt karanténhotelről

egészségbiztosítás, kiterjesztve a kovid-19-re és az esetleges kórházi kezelésekre is (legalább 100.000 USD lefedettségű, értékű)

ajánlott minden igazolást (vízum, PCR teszt, oltási igazolás, stb) kinyomtatni papírra is, nem csak telefonon tárolni!

Lassan, lépésenként akarják tágítani a beutazható nemzetek körét és remélhetőleg azzal párhuzamosan egyre inkább csökkenteni a beutazással kapcsolatos szigorításokat. Az egészségügyi miniszter szerint 2022. április/május környékére állna vissza a normál turizmus Indonéziában.

Indonéziában a kínai Sinovac, Sinopharm vakcinával és az Astra Zeneca-val oltanak. Nem olvastam eddig még sehol olyan hírt, hogy valamelyik vakcinát ne fogadnák el berepülésnél.

Egyelőre ennyit tudunk. Várunk tovább és árgus szemekkel figyeljük az eseményeket.


Hivatalos statisztika

2020. Március 01 - 2021. Október 14.

Indonézia:

Indonézia népessége:  276.361.783

Totál esetszáma:               4.232.099

Ebből meggyógyult:         4.069.399

Meghalt:                                142.848

Átlag napi kovid halálozás:       240

1. oltást megkapták:  104.887.031 (50.36%)

2. oltást megkapták:  60.769.743 (29.18%)

Bali:

Bali népessége:              4.466.595

Totál esetszáma:                 113.397

Ebből meggyógyult:          109.052

Meghalt:                                 3.997

Átlag napi kovid halálozás:          6

1. oltást megkapták:  3.375.668 (75.6%)

2. oltást megkapták: 2.839.244 (63.6%)