KOVID-19 információ beutazás

BALI  MISZTIKUMA  MAGYARUL

Beutazási szabályok Indonéziába

(Frissítve: 2022. December 03.) 

A bejegyzést folyamatosan frissítjük, ahogy új, hivatalos információk jelennek meg az indonéz kormánytól.


Milyen feltételekkel lehet berepülni Indonéziába?


1) Jelenleg elérhető és igényelhető vízumok

VOA-Visa On Arrival, (magyar állampolgároknak is) egyszeri belépésre jogosító, 30 nap tartózkodásra érvényes turista vízum, mely +30 nappal meghosszabbítható bármelyik bevándorlási hivatalban, az első  30 nap lejárta előtt egy héttel.

A VOA vízumot Indonézia bármely nemzetközi repterére érkezvén, személyesen lehet kiváltani. Nem kell hozzá se indonéz sponzor, se vízumügyintéző ügynök!

30 napos vízum ára: 500.000 IDR/fő (38 USD/34 Euro). A képen látható konvertibilis valutákban lehet fizetni a reptéren, készpénzben (csak papírpénzt fogadnak el) vagy kártyával. (Magyar Forintban nem lehet fizetni!) A +30 nap hosszabbítás ára szintén 500.000 IDR/fő a bevándorlási hivatalokban.

Szabadon lehet vele utazni Indonézián belül bárhova.

A VOA vízum más típusú vízumra nem átkonvertálható! A teljes 60 nap tartózkodást követően kötelező elhagyni az országot!

VOA kiváltásához az útlevélnek kötelezően még +6 hónapig érvényesnek kell lennie az országba való belépéstől számítva és rendelkezni kell visszaútra szóló repjeggyel is.

Fontos, hogy minden napra legyen tartózkodási engedélyünk, mert ha nincs, azt pénzbírsággal bűntetik (1 millió Rp/nap/fő - kb 20 ezer Ft/nap/fő). Több hónapos illegális tartózkodás esetén pedig a pénzbírság mellett börtönbüntetéssel is sújthatnak!

VOA ár/fő különböző valutában:

Az alábbi nemzetek igényelhetnek VOA vízumot (nemzetiség/útlevél számít, nem a kiinduló ország):

Azok a nemzetek, akik nem szerepelnek még a VOA turista visa listán, ők az alábbi vízummal repülhetnek be Indonézia bármely nemzetközi repterére. Ezt a vízumot igényelhetik azok is, akik több hónapot szeretnének egyhuzamban Indonéziában tölteni.

B211A nevű, egyszeri belépésre jogosító látogatói vízum (magyar állampolgároknak is)

Ebből létezik:

1)

60 nap tartózkodásra jogosító vízum, mely:

- egyből 60 napra igényelhető

- ára kb 225 USD/fő, balinéz vízum ügyintéző irodán keresztül, online ügyintézéssel

(60 naponta ennyi a díj)

A budapesti Indonéz Nagykövetségen is igényelhető, ott más díjszabás van.

- még 2x60 napra hosszabbítható bármelyik bevándorlási hivatalban Indonéziában (összesen max 180 napra)

-a max 180 nap után már nem lehet hosszabbítani, hanem lejárta előtt egy új 60 napos vízumot lehet igényelni

2)

180 nap tartózkodásra jogosító vízum, mely:

-egyből 180 napra igényelhető

-ára kb 500 USD/fő

-EZ A VÍZUM EGYELŐRE MÉG NEM ELÉRHETŐ


Ezt a vízumot lehet online is igényelni bármelyik balinéz vízum ügyintéző irodán keresztül, illetve lehet a budapesti Indonéz Nagykövetségen is személyesen.

Balinéz Visa ügyintéző iroda (egy a sok közül):

Visa4Bali

A Balira vagy Indonézia más nemzetközi reptereire való érkezés után szabadon lehet vele utazni Indonézián belül bármelyik szigetre.


2) Vakcina tanúsítvány

QR kóddal ellátott vakcina tanúsítvány, mely igazolja a teljes oltás meglétét (2 vakcina;   Johnson&Johnson 1 vakcina ). A hatóságok és a légitársaság elfogadja a kétnyelvű -angol nyelvet is tartalmazó-, magyar oltási igazolásokat,  illetve az Unios igazolást is (a második vakcina beadásától számolva minimum 14 nap múltával lehet berepülni).

A tanúsítvány legyen  kinyomtatva is!

Berepülésnél mindegyik vakcinát elfogadják és az sem számít, hogy milyen régen kapta az illető az oltást. A vakcináknak nincs "lejárati ideje" Indonéziában. (azt viszont figyelik, hogy a második oltás beadása legalább 14 nappal indulás előtt történjen meg)

Egy oltással repülhetnek be (a Johnson oltás kettőnek számít):

-akik átestek a kovid-19-en (mindegy mikor) és gyógyultnak nyilváníották őket (mindegy mikor). Ehhez rendelkezni kell egy hivatalos orvosi igazolással/gyógyultsági igazolással a kiinduló ország valamelyik állami kórházából (angol nyelven is), amely kijelenti, hogy az érintett személy már nem terjeszti a kovid-19-et.

Oltás nélkül repülhetnek be:

-akik rendelkeznek egy hivatalos szakorvosi igazolással az indító ország valamelyik állami kórházából, mely tanúsítja, hogy az illető nem oltható egészségügyi állapota miatt (angol nyelven is). Az igazolásnak tartalmaznia kell a szakorvos nevét és minden elérhetőségét, telefonszámát is.

-a szüleikkel utazó 18 évnél fiatalabb külföldi gyermekek

Egyik mentesség sem igényel indulás előtti, se érkezés utáni PCR tesztet, se karantént! 

Oltás nélküli belépéshez azonban egyelőre valamelyik kritériumnak a 2 közül meg kell felelni!


3) Applikáció letöltése

Utazás előtt a PeduliLindungi alkalmazást le kell tölteni okostelefonra a Google Playstore vagy Appstore áruházakból és csak regisztrálni kell rajta, email címmel. Semmilyen igazolást nem kell feltölteni rá.


4) Vámnyilatkozat kitöltése online

Ezt eddig is mindig ki kellett tölteni, csak eddig papírformában adták a gépen leszállás előtt, vagy már a denpasari reptéren leszállás után.

Most már online lehet kitölteni (csak 48 órával indulás előtt engedi a rendszer):

Vámnyilatkozat

Utazás előtt ajánlott mindig megnézni az IATA (Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség) hivatalos oldalát is, külön Indonéziára, hogy mi szerepel náluk a beutazási követelményeknél. Mert, bár az Indonéz kormány írja elő a beutazási feltételeket Indonéziába, meglehet, hogy az IATA nem frissíti időben az oldalán és a kiinduló ország repterén becsekkolásnál kérhetnek még olyan papírt, amit amúgy az Indonéz kormány már nem kér a beutazáshoz.

IATA hivatalos oldala

Mi a frissítéseinket a beutazási feltételekről ezen az oldalon, az Indonéz kormány által hivatalosan kiadott rendeletekből tolmácsoljuk az Indonéziába utazó magyar utasoknak. Csakis azt vesszük alapul, mindig!

Nagyon sok esetben sajnos a Magyar Konzuli oldal sem naprakész az új beutazási szabályokat illetően.