KOVID-19 információ beutazás

BALI  MISZTIKUMA  MAGYARUL

Beutazási szabályok Indonéziába

(Frissítve: 2022. Január 14.) 

A bejegyzést folyamatosan frissítjük, ahogy új, hivatalos információk jelennek meg az indonéz kormánytól.

Jelenlegi helyzet:

2021. október 14-én a denpasari nemzetközi reptér újra megnyílt, habár még nem állnak rendelkezésre közvetlenül Balira foglalható tengerentúli járatok (talán 2022. év elejétől)

a tengerentúli nemzetközi járatok még mindig csak Jakartába érkeznek

Balira (ha lenne közvetlen nemzetközi járat) és Jakartába is minden országból, minden nemzet berepülhet

díjmentes, maximum 30 nap tartózkodásra jogosító turista vízum (VOA-Visa On Arrival) még mindig nincs (már 2020. márciusa óta)

Balira közvetlenül (ha lenne nemzetközi járat) csak a B211A nevű, egyszeri belépésre jogosító, turizmus céljából kiállított látogatói vízummal lehetne berepülni és csak Balin lehetne vele tartózkodni

Jakartába közvetlenül csak a B211A nevű, egyszeri belépésre jogosító, üzleti célból kiállított látogatói vízummal lehet berepülni, illetve a KITAS/KITAP tartós tartózkodási engedéllyel, valamint az indonéz állalmpolgároknak, s szabadon lehet vele utazni Indonézia bármely szigetére

A B211A egy online igényelhető vízum, mely intézéséhez egy indonéz szponzor szükséges, azaz egy indonéz vízumügyintéző ügynök. A nagykövetségek nem -így a budapesti Indonéz Nagykövetség sem- állítják ki ezt a vízumot! A B211A vízumot meg lehet igényelni max 60 nap (2 hónap) vagy max 180 nap (6 hónap) tartózkodásra. Ára 60 napra: kb. 70 ezer Magyar Forint/fő, 180 napra: kb 145 ezer Magyar Forint/fő. Bővebb infó a látogatói vízumról és igényléséről itt olvasható: B211A visa

Az alábbi beutazási szabályok érvényesek az Indonéziába érkező külföldi állampolgárokra:

QR kóddal ellátott vakcina tanúsítvány, mely igazolja a teljes oltás meglétét (2 vakcina - ide tartozik a Johnson&Johnson is). A hatóságok és a légitársaság elfogadja a kétnyelvű -angol nyelvet is tartalmazó-, magyar oltási igazolásokat is (a második vakcina beadásától számolva minimum 14 nap múltával lehet berepülni).

72 óránál nem régebbi, érvényes negatív PCR teszt

az Indonézián kívül, külföldön kapott oltásokat és egyéb személyes adatokat regisztrálni kell az alábbi weboldalon, ahol először saját fiókót kell létrehozni: oltási állapot aktiválása oldal. Majd egy másik oldalon, az indonéz PeduliLindungi nyomkövető oldalon is regisztrálni kell, s itt lehet végül megjeleníteni a feltöltött oltási igazolást a "Sudah melakukan vaksinasi COVID-19? Cek sertifikat Anda di sini" feliratú fejlécre kattintva. Majd a PeduliLindungi alkalmazást le kell tölteni okostelefonra a Google Playstore vagy Appstore áruházakból. A letöltés után az alkalmazáson belül ki kell tölteni az Electronic Health Alert Card-ot, rövidítve eHAC-ot is (elektronikus egészségügyi figyelmeztető kártya). eHAC kitöltési útmutató a PeduliLindungi app-ban: itt.

a vakcinától mentesülnek azok, akik rendelkeznek egy hivatalos szakorvosi igazolással az indító ország valamelyik állami kórházából, mely tanúsítja, hogy az illető nem oltható egészségügyi állapota miatt (angol nyelven is)

a szüleikkel utazó 18 évnél fiatalabb külföldi gyermekek belépésnél mentesülnek az oltási igazolás felmutatásától, de a negatív PCR tesztnek nekik is meg kell lennie

7 nap hotelkarantén Jakartában, vagy Balin (attól függően hová érkezik az utas) kötelezően mindenkinek (10 napról lecsökkentve 2022. Január 07-től) A karanténhotelt a kormány által megadott listából lehet kiválasztani.

Karanténhotelek Jakartában

Karanténhotelek Balin

érkezésnél a reptéren tesztelnek először, az eredményt ott kell megvárni (1-2 óra). Majd a hotel transzferével indulás a választott szállásra. A hotelkarantén alatt még 1x tesztelnek, az utolsó előtti napon. Ha az utolsó teszt is negatív, el lehet hagyni a karantént. Ha bármelyik teszt pozitív, akkor az illetőt egy speciális izolációs helyre szállítják, nem a hotelkaranténba. Ha tüneteket is produkál, vagy beteg, akkor kórházba. A hotelkarantén, tesztek, izolációs helyen való karantén, esetleges kórházi ellátás mind önköltségesek.

igazolás a lefoglalt karanténhotelről (B211A turista vízumnál a többi lefoglalt hotelről is, karantén után)

B211A turista vízumnál: legalább 100.000 USD lefedettségű egészségbiztosítás, kiterjesztve a kovid-19-re és az esetleges kórházi kezelésekre is

B211A üzleti vízumnál: egészségbiztosítás/utasbiztosítás meglétének igazolása, kiterjesztve a kovid-19-re és az esetleges kórházi kezelésekre is (nincs értékhatár megadva a lefedettségi értékre)

ajánlott minden igazolást (vízum, PCR teszt, oltási igazolás, stb) kinyomtatni papírra is, nem csak telefonon tárolni!

Mivel jelenleg még nincsenek közvetlenül Balira érkező nemzetközi járatok, ezért per pillanat még mindig csak a B211A üzleti célra kiállított vízummal lehet berepülni, Jakartába és az ott letöltött kötelező karantén után lehet átrepülni Balira, vagy más szigetekre Indonézián belül.

Lassan, lépésenként akarják tágítani a beutazható nemzetek körét és remélhetőleg azzal párhuzamosan egyre inkább csökkenteni a beutazással kapcsolatos szigorításokat. Az egészségügyi miniszter szerint 2022. április/május környékére állna vissza a normál turizmus Indonéziában.

Indonéziában a kínai Sinovac, Sinopharm vakcinával és az Astra Zeneca-val oltanak. Berepülésnél mindegyik vakcinát elfogadják.

A Magyar Konzulátus hivatalos oldala és hivatalos információi az Indonéziába való beutazási szabályokról: Konzuli Szolgálat-Indonézia


Hivatalos statisztika

2020. Március 01 - 2022. Január 04.

Indonézia:

Indonézia népessége:  276.361.783

Totál esetszáma:               4.263.433

Ebből meggyógyult:         4.119.331

Meghalt:                                144.102

1. oltást megkapták:  166.335.010 (79.87%)

2. oltást megkapták:  114.297.328 (54.88%)

Bali:

Bali népessége:              4.518.680

Totál esetszáma:                 114.396

Ebből meggyógyult:           110.336

Meghalt:                                4.060

1. oltást megkapták:  3.845.364 (85.1%)

2. oltást megkapták: 3.104.162 (68.7%)