KOVID-19 információ beutazás

BALI  MISZTIKUMA  MAGYARUL

HÍREK a tervezett nyitásról, beutazási szabályról

(Bejegyzés dátuma: 2021. Április 09.)

A bejegyzést folyamatosan frissítjük, ahogy új, hivatalos információk jelennek meg az Indonéz kormánytól.

Az Indonéz kormány 2021. Júliusra tervezi megnyitni Balit, attól függően, hogyan halad a lakosság beoltása.

A nyitást egy ún. "travel corridor" (utazási folyosó) szisztéma szerint tervezik, azaz, egyelőre csak specifikus országok állampolgárait engednék be, ahol kevés az esetszám. A hírek szerint Singapore, Kína, Dél-Korea, Egyesült Arab Emirátusok és Hollandia állampolgárai élveznének előnyt első körben. Zöld zónákra fókuszálnak Balin belül, Ubud, Sanur és Nusa Dua, ahol a lakosság zömét (90%), s a turizmusban dolgozókat már beoltották.

Lassan, lépésenként akarják tágítani a kört. Az egészségügyi miniszter szerint 2022. március/április környékére állna vissza a normál turizmus Indonéziában. Talán idén késő ősszel már több nemzet repülhet be Indonéziába, ahogy elkezdik tágítani a kört. Meglátjuk.

Egyelőre a díjmentes, maximum 30 nap tartózkodásra jogosító turista vízumot még mindig nem adják ki, ellenben újra lehet igényelni online a 6 hónap tartózkodásra jogosító e-vízumot. Ennek ára kb. 120-180 ezer Magyar Forint/fő. Bővebb infó az e-vizumról és igénylésről itt olvasható: e-visa

Jelenleg a tengerentúli gépek még mindig csak Jakartában szállnak le/fel, érkezésnél negatív PCR tesztet kell felmutatni és a kormány által kijelölt valamelyik hotelben 5 nap karanténkötelezettség vár a beutazókra. (a beoltottakra is). Az 5 nap alatt meg 2x tesztelnek, ha az utolsó is negatív, el lehet hagyni a karantént és mehet tovább mindenki Indonézián belül. Balira helyi fapados járatokkal lehet utazni Jakartából. A karantén és a tesztek mind önköltségesek.

Nagy valószínűséggel oltáshoz fogják kötni a későbbiekben a beutazást, bár erről eddig még nem született hivatalos közlés. Indonéziában főleg a kínai vakcinával oltanak, de az orosz kivételével az összes többivel is. Nem olvastam eddig még sehol olyan hírt, h xy vakcinát ne fogadnának el berepülésnél.

Egyelőre ennyit tudunk. Várunk tovább és árgus szemekkel figyeljük az eseményeket.