Batur vulkántúra

BALI  MISZTIKUMA  MAGYARUL

Batur vulkántúra/Napfelkelte a csúcsról

A hegymászás még sötétben, a kora hajnali órákban kezdődik az alap táborból, (éjjel 3 körül), hogy reggelre az 1717m-es csúcsról csodálhasd meg a napfelkeltét.

A két-három órás mászás első szakasza egy könnyebb, kevésbé megterhelő túra hegynek fel, fokozatosan emelkedő tereppel, míg a második szakasz már egy kihívásokkal telibb, nehezebb szakasz, sziklás, meredek emelkedőn felfelé a vulkán csúcsára. Nem kell profi hegymászónak lenni ahhoz, ha valaki szeretné megmászni a Batur-t, de egy alapos fizikai felkészülés elengedhetetlen.

A túrát a vulkán tövében lévő faluból származó helyi, balinéz emberek vezetik, akiktől bátran kérhetsz segítséget mászás vagy leereszkedés közben.

A csúcsra érve reggel 6-kor megcsodálhatod tiszta idő esetén a napfelkeltét, ami páratlan látványt nyújt a messzeségben előbukkanó Rinjani vulkán csúcsaival, mely vulkán a szomszédos Lombok szigetén található, s Indonézia második legmagasabb aktív vulkánja.

Ha megéheztél, megszomjaztál a kimerítő mászás után, a csúcson lévő kis büfében teát, kávét, főtt tojást, toast kenyeret vásárolhatsz. Azonban készülj fel arra, hogy az itt vásárolt étel-ital jóval drágább, mint bárhol máshol a szigeten, hiszen a vulkánra mind ezt fel is kell vinniük az árusoknak, hogy a vendégeket ki tudják szolgálni.

A csúcson makákó majmok is élnek, akik előszeretettel próbálják elorozni az esetlegesen magaddal hozott rágcsálnivalókat, innivalókat. Lehetőleg ne érintsd, ne simogasd meg őket, néha elég agresszívak.

Miután kigyönyörködted, kifotóztad és kifújtad magadat, megindul a hegyről való leereszkedés, egy másik szakaszon, ahonnan lehet látni a vulkán három fiatalabb kráterét és az 1968-as vulkánkitörés lávafolyamának maradványait is.

FONTOS!

Az egészségi állapotáért mindenki maga felel, a vulkánmászással kapcsolatos kapott információk alapján mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy vállalja-e a túrát vagy sem. Az Orianna Bali Tours nem vállal felelősséget bárminemű egészségügyi panaszért a hegymászás során, miatt.

Fontos tudni azt is, hogy vulkánmászásról van szó, tehát nem egy klasszikus hegymászásról. A terep igencsak eltérő lehet egy hegymászáshoz szokott embernek. Ezt ne felejtsük el!

Ajánlott a réteges öltözködés a vulkánmászásra, póló/trikó, egy melegebb felső résszel, a nadrág lehet hosszú, vagy rövid is (ki mennyire fázós) és egy strapabíró edző cípő, ami elengedhetetlen! Napszemüveg és minimum egy nagy üveg ásványvíz, egyéb enerigát adó italok, nassolnivalók (csoki). A túravezető biztosít elemlámpát az éjszakai mászáshoz.


Árban:

-retúr transzfer a szállodából/ba

-belépő a Batur Nemzeti Parkba

-Batur vulkánmászás

-helyi vezető

-elemlámpa


Ajánlatkérésért, bővebb infóért írj nekünk:

oriannabalitours@gmail.com