Kelet-Bali Túra

BALI  MISZTIKUMA  MAGYARUL

KELET-BALI TÚRA

Kód: T5


• Indulás: 9:00: hotel lobby

GOA LAWAH DENEVÉRBARLANG ÉS TEMPLOM

• Első megállónkon ellátogatunk Bali egyik legfontosabb védelmező templomához, mely közel a tengerparthoz áll. A Goa Lawah denevérbarlang és templom egy különleges szent helye a balinéz embereknek. A természetes barlang maga egy szentély, melyben több ezer denevér fészkel, amiket a balinézek szentként tisztelnek. Egy hindu templom áll a barlang mellett, a balinéz Isteneknek emelve. Szinte nincs is olyan nap, hogy ne látnánk itt délelőttönként balinéz ceremóniákat, zarándokokkal a templomkövön ülve és imádkozva, füstölőkkel és temérdek virágfelajánlással.


CHARLIE CSOKI ÉS SZAPPAN MANUFAKTÚRÁJA

• Meglátogatjuk Charlie csokoládé- és szappangyárát a tengerparton. Ez a kis manufaktúra magas kókuszpálmák alatt bújik, gyönyörű természetben. A kis bambuszkunyhókban bio étcsokoládét állítanak elő, ami 69% vagy 85% kakaót tartalmaz, Narkabo Chocolate Nibbles néven. A kakaóbab helyben, Balin termesztett és hidegen sajtolt, így válik belőle egészséges, nyers, étcsokoládé. A 85%-os kakaótartalom miatt gazdag magnéziumban és antioxidáns is. Meg is lehet kóstolni a csokikat. Mindemelett még kókuszpálmaszirupot (élő pálmafákból készült), trópusi juharszirupot, étcsokoládéval bevont ropogós rizscsokikat, naptejet és más egyéb testápoló termékeket is gyártanak, forgalmaznak. Egy kis szappanstúdió, műhely is található a területen, ahol fahéjas, mentolos, kókuszos és más különleges illatú, kézzel készített szappanokat állítanak elő. Természetesen lehet vásárolni is a termékekből.

• Ebéd (nincs a részvételi díjban)


TIRTA GANGGA KIRÁLYI FÜRDŐ

• Következő állomásunk az egykori karangasemi királyi család fürdője, a Tirta Gangga. A fürdőt egy hatalmas trópusi park közepére építették, rizsföldek, s hegyek gyűrűjében. Kertjében medencék, halastó és egy magas szökőkút áll. A név, Tirta Gangga az indiai szent Gangga folyóra utal, a tirta pedig balinéz nyelven szent vizet jelent.


FÜRDÉS PASIR PUTIH TENGERPARTON

• Kirándulásunk utolsó állomásán frissítő fürdőzés következik Pasir Putih mesés, fehérhomokos strandján. A nyugágyakon pihenve kényeztető masszázst is kérhetünk a strandon dolgozó masszőröktől. Isteni!

• Visszaérkezés a szállásra az esti órákban.


Ár tartalmazza:

privát transzfer egy kényelmes, légkondicionált járműben

benzin

parkolási díj

magyar nyelvű idegenvezetés


Ár nem tartalmazza:

belépőjegyek (3-6 Euro/fő helyenként)

ebéd

vacsora

adományok a templomokban

egyéb személyes kiadások


Ajánlatkérésért, bővebb infóért írj nekünk:

oriannabalitours@gmail.com