Kelet-Bali Túra

BALI  MISZTIKUMA  MAGYARUL

• Indulás: 9:00: hotel lobby

GOA LAWAH DENEVÉRBARLANG ÉS TEMPLOM

• Első megállónkon ellátogatunk Bali egyik legfontosabb védelmező templomához, mely közel a tengerparthoz áll. A Goa Lawah denevérbarlang és templom egy különleges szent helye a balinéz embereknek. A természetes barlang maga egy szentély, melyben több ezer denevér fészkel, amiket a balinézek szentként tisztelnek. Egy hindu templom áll a barlang mellett, a balinéz Isteneknek emelve. Szinte nincs is olyan nap, hogy ne látnánk itt délelőttönként balinéz ceremóniákat, zarándokokkal a templomkövön ülve és imádkozva, füstölőkkel és temérdek virágfelajánlással.


TENGERI SÓ FARM

• Ellátogatunk egy só farmra az óceánparton, ahol megnézhetjük hogyan nyerik ki hagyományos eljárással az óceánból a sót. Ez a procedúra egy igen hosszadalmas és türelmes munkát igényel, ahol a farmerek vödrökben hordják ki a vizet az óceánból, melyet szétöntöznek a fekete vulkanikus homokban. A meleg napsütéstől a víz elkezd párologni és a só kicsapódik a homok felszínére. Az így nyert sót összegereblyézik és fatörzsekből vájt, hosszú sószárítókba teszik.


TIRTA GANGGA KIRÁLYI FÜRDŐ

• Következő állomásunk a karangasemi királyi család egykori fürdője, a Tirta Gangga. A fürdőt egy hatalmas trópusi park közepére építették, rízsföldek, s hegyek gyűrűjében. Kertjében medencék, halastó és egy magas szökőkút áll. A név, Tirta Gangga az indiai szent Gangga folyóra utal, a tirta pedig balinéz nyelven szent vizet jelent.

• Ebéd (nincs a részvételi díjban)


TAMAN UJUNG KIRÁLYI VÍZIPALOTA

• Kirándulásunk utolsó állomásán szintén a karangasemi királyság egyik hagyatékát látogatjuk meg, a Taman Ujung királyi vízipalotát, mely egy halastóra épült, s egykoron a királyi család pihenőjeként szolgált. A palotában megnézhetjük a királyi családról készült régi fotókat és sétálhatunk a zöldellő parkban. Egy magas kilátóról pedig az egész kert, a környező hegyek és az óceán pazar panorámája tárul elénk.

• Visszaérkezés a szállásra az esti órákban.


Ár tartalmazza:

privát transzfer angolul beszélő helyi sofőrrel, egy kényelmes, légkondicionált járműben

benzin

parkolási díj


Ár nem tartalmazza:

belépőjegyek (3-6 Euro/fő helyenként)

ebéd

vacsora

adományok a templomokban

egyéb személyes kiadások

Magyar idegenvezetést csak szabad kapacitás függvényében tudunk biztosítani, felár ellenében.


Ajánlatkérésért, bővebb infóért írj nekünk:

oriannabalitours@gmail.com