Észak-Bali Túra

BALI  MISZTIKUMA  MAGYARUL

• Indulás: 9:00: hotel lobby

TANAH LOT SZIKLATEMPLOM

• Utunk első állomása az UNESCO-s, Világörökség részét képező Tanah Lot, egy káprázatos, egyedi temploma a szigetnek, melyet a tenger balinéz istenének emeltek, s mely Bali fő védelmező templomainak egyike. Tanah Lot az Indiai-óceánban áll, egy hatalmas sziklán, melyet a dagály folyamatosan formált az évekszázadok során. A szikla barlangjában kígyók élnek, amiket a templom őrzőinek tekintenek, a gonosz szellemeket tartják távol a szent helytől. A panoráma lenyűgöző erre a misztikus templomra, s az Indiai-óceánra a szikla tetejéről.


POD CSOKIGYÁR

• Útközben megállunk Bali egyik leghíresebb csokigyárában, ahol prémium minőségű kézműves csokoládékat kóstolhatunk ingyen, mint tengeri sós csoki, mentolos, narancsos és még rengeteg ízű finom csokoládét! Az itt készült csokik különlegessége, hogy növényi alapúak, kókuszcukorral és mandulatejjel keverik be őket, de készítenek keserű csokoládékat is. A kis gyárban bemutatják a csokoládé készítés menetét, egészen a kakaóbab nyers állapotától a késztermékig bezárólag. A kávézójukban természetesen vásárolhatunk is belőlük.


JATILUWIH RÍZSTERASZOK

• Ha igazán a természet szerelmese vagy biztos, hogy rabul fognak ejteni Jatiluwih elképesztően zöld rízsteraszai! Lesétálhatsz a teraszok kis ösvényeire, hogy még közelebb kerülj az ültetvényekhez, s a kis kunyhókhoz a földeken. Élvezd az eléd táruló panorámát, a Batukaru és Agung hegy csúcsaival a háttérben. A Jatiluwih szintén a Világörökség része, s egyben Bali leghatalmasabb rízsterasza is.

• Ebéd Jatiluwih rízsteraszai között egy étteremben. (nincs a részvételi díjban)


CANDIKUNING GYÜMÖLCS- ÉS FŰSZERPIAC

• Az úton tovább haladva megállunk egy hagyományos balinéz gyümölcs- és fűszerpiacon, ahol a különlegesebbnél különlegesebb trópusi gyümölcsök mellett, friss és illatos fűszereket is vásárolhatunk, csak úgy, mint vaníliát, fajéhat, sárfányt, chillit, curry-t, szerecsendiót, kesudiót és még rengeteg féle fajta ínyencséget mi szem, szájnak ingere.


ULAN DANU BRATAN ÚSZÓ TEMPLOM

• Utolsó állomásunk a sziget egyik leghíresebb temploma az Ulan Danu Bratan templom, mely a Bratan-krátertó partjánál épült, egy része pedig magán a tavon "úszik". Ezért is hívják más néven úszó templomnak, a háttérben csodás hegyláncok panorámájával. A templomot a balinéz vizek istennőjének, Dewi Danu-nak építették és központi szerepet játszik a balinézek ünnepségein.

• Visszaérkezés a szállásra az esti órákban.


Ár tartalmazza:

privát transzfer angolul beszélő helyi sofőrrel, egy kényelmes, légkondicionált járműben

benzin

parkolási díj


Ár nem tartalmazza:

belépőjegyek (3-6 Euro/fő helyenként)

ebéd

vacsora

adományok a templomokban

egyéb személyes kiadások

Magyar idegenvezetést csak szabad kapacitás függvényében tudunk biztosítani, felár ellenében.


Ajánlatkérésért kérjük írj nekünk:

oriannabalitours@gmail.com