Észak-Bali Túra

BALI  MISZTIKUMA  MAGYARUL

ÉSZAK-BALI TÚRA

Kód: T1


• Indulás: 9:00: hotel lobby

TANAH LOT SZIKLATEMPLOM

• Utunk első állomása az UNESCO-s, Világörökség részét képező Tanah Lot, egy káprázatos, egyedi temploma a szigetnek, melyet a tenger balinéz isteneinek emeltek, s mely Bali fő védelmező templomainak egyike. Tanah Lot az Indiai-óceán partján áll, egy hatalmas tengeri sziklán, melyet a dagály folyamatosan formált az évek során. A szikla barlangjában kígyók élnek, amiket a templom őrzőinek tekintenek, a gonosz szellemeket tartják távol a szent helytől. A panoráma lenyűgöző erre a misztikus templomra, s az Indiai-óceánra a szikla tetejéről.


JATILUWIH RIZSTERASZOK

• Ha igazán a természet szerelmese vagy biztos, hogy rabul fog ejteni Jatiluwih elképesztően zöld rizsteraszai! Lesétálhatsz a teraszok kis ösvényeire, hogy még közelebb kerülj az ültetvényekhez, s a kis kunyhókhoz a földeken. Élvezd az eléd táruló panorámát, a Batukaru és Agung hegy csúcsaival a háttérben. A Jatiluwih szintén a Világörökség része, s egyben Bali leghatalmasabb rizsterasza is.

• Ebéd Jatiluwih rizsteraszai között egy étteremben. (nincs a részvételi díjban)


ULAN DANU BRATAN ÚSZÓTEMPLOM

• A sziget egyik leghíresebb temploma az Ulan Danu Bratan templom, mely a Bratan-tó partjánál épült, egy része pedig magán a tavon "úszik". Ezért is hívják más néven úszó templomnak, a háttérben csodás hegyláncok panorámájával. A templomot a balinéz vizek istennőjének, Dewi Danu-nak építették és központi szerepet játszik a balinézek ünnepségein.


CANDIKUNING GYÜMÖLCS- ÉS FŰSZERPIAC

• Az úton visszafelé haladva megállunk egy hagyományos balinéz gyümölcs- és fűszerpiacon, ahol a különlegesebbnél különlegesebb trópusi gyümölcsök mellett, friss és illatos fűszereket is vásárolhatunk, csak úgy, mint vaníliát, fajéhat, sárfányt, chillit, curry-t, szerecsendiót, kesudiót és még rengeteg féle fajta ínyencséget mi szem, szájnak ingere.

• Visszaérkezés a szállásra az esti órákban.


Ár tartalmazza:

privát transzfer egy kényelmes, légkondicionált járműben

benzin

parkolási díj

magyar nyelvű idegenvezetés


Ár nem tartalmazza:

belépőjegyek (3-6 Euro/fő helyenként)

ebéd

vacsora

adományok a templomokban

egyéb személyes kiadások


Ajánlatkérésért kérjük írj nekünk:

oriannabalitours@gmail.com