Komodoi hajótúra 3 nap / 2 éj

BALI  MISZTIKUMA  MAGYARUL

Kétféle hajózási lehetőséget kínálunk ebben a kategóriában

1) közös hajózás más utasokkal együtt - 3 nap / 2 éj

2) privát hajózás - 3 nap / 2 éj

A közös hajótúra más utasokkal együtt kitűnő lehetőség, ha egyedül utazol, vagy valakivel kettesben, így be tudtok társulni egy kisebb csoportba. Ez mellett jó alkalom arra is, hogy találkozz más utazókkal a világ minden tájáról és felfedezd a Komodo Nemzeti Park csodálatos helyeit!

A privát hajóutak izgalmas utazási élményt nyújtanak ha családoddal érkezel, vagy baráti társasággal, így együtt tudtok kalandozni a varázslatos komodoi szigeteken!

A két útnak megegyezik az útvonala, de árban különböznek egymástól!

A hajótúra útvonala:

1. nap: Labuan Bajo - Kelor (ebéd) - Rinca - Kalong (alvás a Kambing-szigeten)

Felvétel reggel 8:00-8:30 között a szárazföldi hotelből (Flores szigetén), transzfer a hajóhoz a kikötőbe.

A fedélzetre érve a hajó, kabin bemutatása, biztonsági utasítások és a komodoi utazás útvonalának ismertetése.

Majd irány az első úticél!

Kelor-sziget

Kelor egy kis lakatlan sziget Flores gyönyörű dombjai előtt. Ez az egyik kötelező látnivaló a Komodo Nemzeti Parkban, mivel a kilátás a sziget tetejéről egyszerűen lélegzetállító. Egy 15 perces rövid túra vezet fel a csúcsra, ahonnan panoráma kilátás nyílik Floresre, Rinca szigetére és sok más kis szigetre. Tökéletes hely képek és szelfik készítéséhez. A víz tiszta, a két fehér homokos strand pedig szuper pihenésre és úszásra, sznorkelezésre. Halfajokban gazdag a víz, még a Némónak nevezett kis bohóchalakat is megcsodálhatod.


Rinca-sziget

A Komodo Nemzeti Park három legnagyobb szigetének egyike. Közvetlenül Flores mellett található. Annak ellenére, hogy kisebb és kevésbé ismert, mint Komodo, a komodoi sárkányok populációja Rinca szigetén nagyobb, mint Komodo szigetén. Több mint 1300 egyed él a szigeten. De a komodoi sárkány mellett más állatok, vaddisznók, vízibivalyok, Sumba szarvasok, majmok, vadlovak és számos kígyófaj is él a szigeten. Rinca három különböző típusú növényzetből áll. A sziget 70%-át lefedő partvonal mentén szavanna, a sziget belsejében pedig monszun erdő és száraz trópusi erdő váltja egymást, a tengerszint és 500 méteres magasság között. Rinca legmagasabb csúcsa a 670 méter magas Ora-hegy.

Három túra közül lehet választani a sárkánylesre, melyet felügyelők vezetnek: fél órás, egy órás vagy két órás túra. A helyszínen ki lehet választani melyik illik hozzád a legjobban.


Kalong-sziget

Érkezés naplementére erre a szigetre. Kalong egy kis sziget, indonézül "nagy denevéreket" vagy "repülő rókákat" jelent, s amelyet mangrove borít és több ezer denevér otthona. Napnyugtakor elhagyják fészküket és hatalmas rajokban repülnek Flores irányába egy végtelen fekete vonalban, hogy a gyümölcsültetvényeken élelmet szerezzenek.

2 nap: Padar - Manta Point (ebéd) - Gili Lawa

Reggeli után hajózás tovább.

Padar-sziget

A Komodo Nemzeti Park harmadik legnagyobb szigete, Komodo- és a Rinca-szigetek után. A tájfotósoknak igazi paradicsom! A domb tetejéről szürreális panorámában gyönyörködhetsz. Az egész szigetet három türkiz öböl veszi körül és érdekes módon az öblök mindegyik strandján más-más színű homok található: az egyik gyöngyházfehér, a másik szénfekete, a harmadik pedig egy nagyon ritka babarózsaszín. Ami azt illeti, ez egy ritka kombináció, igazi különlegessége ennek az egyedülálló szigetnek.


Pink-beach

Pihenés a rózsaszín homokos parton. A rózsaszín színt a fehér kalcium-karbonát és a víz alatt növő, elpusztult korallok élénkvörös vázának keveréke okozza. A Pink Beach különféle csodálatos tengeri élőlényekkel és korallzátonyokkal is rendelkezik. Tökéletes hely a sznorkelezéshez! Az ebédet a helyszínen szolgálják fel.


Manta-point

A Manta Point is kiváló sznorkelezési élményt kínál. A zátonyok itt 2 métertől 9 méter mélységig fekszenek és tökéletes hely a manta ráják megfigyelésére, mely akár 4 méter szélesre is megnőhet. Teknősöket, cápákat, hatalmas kagylókat, különféle szivacsokat, tintahalakat is láthatsz sznorkelezés során.


Gili Lawa

Egy nagyszerű hely ismét a naplemente kiélvezéséhez, melyet egy rövid, 20-30 perces túrát követően csodálhatsz meg a hegytetőről. Az öböl pedig kiváló hely az éjszakai hajózáshoz, mivel mindig nyugodt és védve van az áramlatoktól és a hullámoktól. Ez a hely tele van tengeri meglepetésekkel! Mivel közel van az óceánhoz, előfordulnak itt púpos vagy kék bálnák is! Ha elég szerencsés vagy még láthatod is ezeket a gyönyörű állatokat!

3. nap: Siaba Besar - Kanawa

Reggeli után hajózás tovább.

Siaba Besar

Ennek a szigetnek két teljesen különböző része van: egy homokos fenék, amely végtelen mennyiségű makrotengeri élőlényt rejt, a másik pedig egy lenyűgöző korallkert. Ez a gyönyörű öböl Siaba Besar északnyugati oldalán valószínűleg a búvárok egyik kedvenc helye. Sznorkelezéshez is tökéletes, mivel nagyon elenyésző az áramlat. A búvárok a Komodo régióban élő fajok többségét láthatják itt. Szinte garantált, hogy zöld teknősöket is láthatsz a sekélyebb korallzátonyok között.


Kanawa-sziget

Délkelet-Ázsia egyik legidillibb szigeteként tartják számon, amelyet teljes egészében látványos zátony veszi körül. Kanawa fehér homokos strandjairól és korallzátonyairól ismert. A gyakran paradicsomi szigetként emlegetett hely tökéletes hely a pihenésre, kikapcsolódásra és sznorkelezésre a környező zátonyon. Kanawa környékén, az érintetlen vizeken búvárkodva több ezer halfajt, delfineket, rájákat, teknősöket, korallokat, tengeri csillagokat és zátonycápákat fedezhetsz fel, néha pedig az érkezési móló környékén is lehet mantákat látni. A sziget közepén álló dombról lenyűgöző, 360 fokos kilátásban gyönyörködhetsz az egész Komodo Nemzeti Parkra.


Érkezés:

Flores szigetére, Labuan Bajoba egy nappal a komodoi hajós utazás indulása előtt kell megérkezni. Másnap kora reggel a hajó által szervezett transzfer felvesz a szállásról és kivisz a hajóhoz a kikötőbe.

Visszaindulás:

Utolsó nap délelőtt 11:30 körül, vagy esetenként ebéd után 14:00 és 15:00 óra között tér vissza a hajó Labuan Bajoba a kikötőbe, így délután, este már vissza tudsz repülni Balira, vagy más szigetekre. A repülőtér mindössze 15 percre van.

* Vedd figyelembe, hogy az útvonal változhat. A kapitány az időjárási viszonyoknak megfelelően választja ki a megállóhelyeket és a horgonyzást, elsődlegesen figyelembe véve mindig a biztonságot a fedélzeten és a zavartalan hajózást.


Közös hajózás más utasokkal együtt részvételi díja:

A 3 napos komodoi hajótúránkra 2 különböző lehetőséget kínálunk, attól függően, hogy milyen kabint/ágyat szeretnél.

250 €/főtől 1 db egyszemélyes ágy foglalásánál, az egyik 4 külön ágyas kabinban

350 €/főtől 1 db franciaággyal rendelkező privát szoba foglalásánál (2 fő foglalása szükséges)


Privát hajózás díjáért kérjük írj nekünk!


Ár az alábbiakat tartalmazza:

-transport Flores szigetén a szállodából a hajóra, majd a reptérre

-teljes körű szolgáltatás a fedélzeten: napi 3 főétkezés, uzsonna

-víz, kávé, tea 24 órás/önkiszolgáló

-snorkel felszerelés

-törölköző

Nincs az árban:

-retúr transport Balin szálloda/reptér

-retúr repjegy Bali/Flores

-reptéri tanszfer a szállodába érkezésnél Labuan Bajo-ban

-szálloda Labuan Bajoban, Flores szigeten

-belépődíjak - kb 50 Euro/fő (Komodo, Rinca, Padar, stb.)

-biztosítás

-üdítőitalok és alkoholos italok

-magyar idegenvezetés


Bővebb infó:

oriannabalitours@gmail.com