Megjelent könyvem

BALI MISZTIKUMA MAGYARUL

Megjelent első könyvem

Szívembe zárt Bali

Életem az istenek szigetén

Amikor valaki egyszer csak csapot-papot hátrahagyva fogja magát és nekivág a nagyvilágnak, hogy új életet kezdjen, az rendszerint élénk kíváncsiságot vált ki az emberekből. Idegenvezetői munkám során a vendégeim részéről én is mindig ezzel a természetes kíváncsisággal szembesülök. Mindig ezek az első kérdéseik felém:

"Hogyan kerültél Balira? Mennyire sikerült átvenned az itteni kultúrát? Nem hiányzik Magyarország? A férjed balinéz? Balinéz esküvőtök volt? A kisfiatok beszél magyarul?"

És még sorolhatnám. Ezekről a dolgokról napokig tudnék mesélni, ami a túrák alatt nyilván nem férne bele az időnkbe, ezért úgy döntöttem, inkább megírom igaz történetemet.

A könyvben a Balin töltött izgalmas tizenöt évemet idézem fel, kezdve attól a pillanattól, amikor 2009-ben legelőször érkeztem a szigetre, azzal a céllal, hogy véget vessek egy lelki válságnak. Az istenek szigete az első perctől fogva szerelemmé vált, de az út egy balinéz hindu fiú személyében még más meglepetést is tartogatott. Bali vonzereje és a sorsdöntő találkozás megpecsételték a jövőmet. Hazaérve találtam egy kitűnő lehetőséget, ami esélyt adott arra, hogy hosszabb időt tölthessek Indonéziában. Fordult velem a világ, felszámoltam addigi életemet és egy bőrönddel fejest ugrottam az ismeretlenbe. Örömöktől és megpróbáltatásoktól vegyes, hihetetlen külső-belső utazás vette kezdetét. Az indonéz hétköznapokba belecsöppenve, lépésenként ismertem meg a csupasz valóságot, annak minden előnyével és hátrányával. A könyvben az örömeim mellett őszintén vallok a lelki vívódásaimról, az érzelmi hullámvölgyeimről is, arról, hogy balinéz párommal együtt élve miként csiszolódtunk kéz a kézben, illetve a családja befogadott-e vagy sem. A számomra jelentős eseményeket, érdekességeket írtam meg időrendben, melyek végigvezetnek azon a göröngyös és kihívásokkal teli hosszú úton, amin járva a nulláról építettem fel új életemet Balin.

Igaz történetemen keresztül bevezetem az olvasót Bali látható és láthatatlan misztikus világába, különleges kultúrájába, és a sziget szépségén túl személyes megéléseim, tapasztalataim alapján feltárom az árnyoldalait is.

Mesélek a balinéz emberekről, a mindennapjaikról, életfelfogásukról és életkörülményeikről, a szakrális és démoni világgal való különleges kapcsolatukról, gyógyítókról, szent emberekről, és a nyugati ember számára sokszor meghökkentő rituáléikról is.

Elviszem az olvasót Indonézia más szigeteire is, ahol barangolásaim alatt Indonézia újabb és újabb arcát villantotta fel előttem, elképesztő, néhol hátborzongató és félelmetes kalandok során.

Szeretettel ajánlom a könyvet azoknak, akik jártak már ebben a varázslatos térségben és megérintette őket a hely szelleme, ezáltal a könyv újra felidézheti a Balin megélt saját élményeiket. Azok számára is mindenképpen érdekes olvasmány lehet, akiknek az ittlétük alatt esetleg nem volt lehetőségük mélyebb betekintést nyerni a balinéz kultúrába, a hétköznapokba. Szórakoztató olvasmányként szolgálhat azoknak is, akik még nem jártak a világ ezen részén, de szeretnek utazni és kedvelik az idegen kultúrákról és tájakról szóló érdekes, fordulatokban bővelkedő igaz történeteket. Végül, de nem utolsósorban a könyv egyfajta motiváció is lehet azoknak, akik még nem mertek nekikezdeni az álmaik megvalósításának, bátorítva, inspirálva őket abban, hogy hallgassanak a szívükre és higgyenek saját maguk teremtő erejében, mert nincs lehetetlen!


Tartalom:

I. fejezet
Hazatértem, avagy Bali Mama csodája
Gili Meno ajándéka

II. fejezet
Két világ között lebegve
Indonézia kendőzetlenül
Csirkefej, denevér, érzések és élmények hullámvasútja
Made története

III. fejezet
A tettek mezején
Belépőm a paradicsomba
Nem egyszerű veled!
Ahol a bunda azt jelenti: anya
A jávai szultán birodalmában
Keleti kényelem
Celeb lettem Borneón
Bali látható és láthatatlan világa
Ízek, imák, szerelmek – és ami mögötte van

IV. fejezet
Még maradnék
Hindu zarándoklat Indonézia 2. legmagasabb vulkánjára

A menyasszonyok fején korona ragyog
Angoltanár sem voltam még!

V. fejezet
Mókuskerék Londonban
Az álmok üzennek
Vibrálóan színes hétköznapok
Amikor egy baba megszületik
Önzetlenség, összetartás a Covid alatt – balinéz módra
Ház a pálmafák tövében


A könyv puhafedeles, 304 oldal, saját fekete-fehér fotóimmal illusztrálva.

Kiadás éve: 2024.

ISBN: 978-615-02-0108-5


Könyv ára: 4.800 Ft

Megrendelhető:

Farkas Erika: balikonyvrendeles@gmail.com


Rendelésnél kérlek írd meg az alábbiakat:

• hány példányt szeretnél

• csomagküldést, vagy személyes átvételt szeretnél


Csomagküldésnél: Magyarországon belül a Foxpost segítségével, csomagautomatába.

Ehhez kérlek küldd el nekem a megrendelésedben az alábbiakat:

• neved

• e-mail címed

• telefonszámod

• FoxPost átvevőhely címe, helyszíne, amit itt tudsz kiválasztani:

https://foxpost.hu/csomagautomatak

Csomagküldés ára csomagautomatába: 1.550 Ft


Személyes átvételnél: kérlek jelöld meg, hogy hol szeretnéd átvenni: 

• Budapesten (Örs vezér tere)

• Székesfehérváron

A részleteket a személyes átvétellel kapcsolatban a válaszlevélben fogom küldeni.


Már Balin is elérhető a könyv nálam! Ha éppen itt vagy az istenek szigetén és szeretnél belőle, akkor írj és összehozzuk a találkozót a könyvátadásra! Dedikálom is neked, ha szeretnéd. :)