Dél-Bali Túra

BALI  MISZTIKUMA  MAGYARUL

• Indulás: 9:00: hotel lobby

BALANGANI KILÁTÓ

• Dél-Bali egyik legkedveltebb kilátójához látogatunk el kezdésnek, a balangani kilátóhoz, ahol a 80m magas sziklafalon állva, a végtelennek tűnő Indiai-óceán és a kilátó melletti fehér homokos, türkiz vízű, paradicsomi strandok panorámájában gyönyörködhetünk.


FÜRDÉS PADANG PADANG STRANDON

• Miután madártávlatból kigyönyörködtük magunkat a strandok látványában a kilátóból, következő lépésként le is megyünk az egyikhez, hogy elnyújtozzunk a finom homokban és átadjuk magunkat a hullámoknak, Nap sugarainak. A Padang Padang strandot vesszük birtokba, ami az "Ízek, imák, szerelmek" című nagysikerű hollywoodi film egyik helyszíne, Julia Roberts színésznővel a főszerepben. Ez a közkedvelt strand egy kis területű partszakasz, kiválóan alkalmas fürdésre, úszásra és még szörfözésre is. Az utóbbira oly annyira, hogy évente itt szoktak megrendezni egy nagyszabású, nemzetközi szörfversenyt is.

• Ebéd (nincs a részvételi díjban)


ULUWATU TEMPLOM és KECAK TŰZTÁNC MEGTEKINTÉSE

• Az Uluwatu templom Bali délnyugati csücskén áll, a parton végigfutó 80m magas sziklafal tetején, akár egy védőbástya, alatta a végtelen Indiai-óceán csapkodó hullámaival. A templom a 11. században épült, s bár elég kicsi, de jelentősége annál hatalmasabb a balinéz emberek számára. Hitviláguk szerint, az Uluwatu templomban egyesül a hindu triumvirátus: Brahma, Vishnu, Shiva és válnak egy istenné. Ezen felül a templom egyike a szigetet védelmező 9 fő védőtemplomnak, amely óvja Balit a negatív erőktől, ártó szellemektől, melyek az óceán felől érkeznek. A templomhoz tartozik egy kiserdő is, ami a környéken garázdálkodó makákó majmoknak szolgál otthonául.

• Naplementekor megnézzük a templom területén a balinéz Kecak tűztáncot is, az Indiai-óceánba alábukó narancsos Nappal a háttérben. A látvány maga a csoda!

• Visszaérkezés a szállásra az esti órákban.


Ár tartalmazza:

privát transzfer angolul beszélő helyi sofőrrel, egy kényelmes, légkondicionált járműben

benzin

parkolási díj


Ár nem tartalmazza:

belépőjegyek (3-6 Euro/fő helyenként)

ebéd

vacsora

adományok a templomokban

egyéb személyes kiadások

Magyar idegenvezetést csak szabad kapacitás függvényében tudunk biztosítani, felár ellenében.


Ajánlatkérésért, bővebb infóért írj nekünk:

oriannabalitours@gmail.com