Közép-Bali Túra I.
BALI  MISZTIKUMA  MAGYARUL

KÖZÉP-BALI TÚRA I.

Kód: T2


• Indulás: 9:00: hotel lobby

BARONG TÁNCELŐADÁS

• A napot egy 1 órás színházi előadással kezdjük, megnézünk egy hagyományos balinéz táncot, a Barong táncot Batubulán faluban. A Barong maga egy oroszlánszerű mitikus lény a balinéz mitológiában, aki varázserejével védelmezi a balinéz falvakat, a lelkek vezetője, a mindenkori "jó" megtestesítője. Ellensége Rangda, a gonosz boszorkány, aki a sötétség úrnője, a gonosz lelkek vezetője, a "rossz" karaktere. A táncelőadás ennek a két karakternek, Barongnak és Rangdának a harcáról szól, azaz a jó és a rossz mindenkori csatájáról. A táncelőadást a hagyományos balinéz Gamelán zene teszi még különlegesebbé.


TEGALLALANG RIZSTERASZOK

• A kultúrális műsor után tovább autózunk a Tegallalang rizsteraszokhoz, ahol le lehet sétálni a teraszokon és közelebbről is szemügyre lehet venni a földeket, az azon folyó munkálatokat. Ki lehet próbálni az órisáhinták valamelyikét is, melyek a rizsteraszokon elszórva várják a vendégeket.


BATUR VULKÁN

• Majd végül elérkezünk Bali legimpozánsabb vulkáni kráteréhez, az 1717m magas, máig aktív Batur vulkánhoz. A régi kráter peremén álló egyik étteremben fogyasztjuk el indonéz ételekből készült svédasztalos ebédünket, miközben gyönyörködhetünk a lélegzetállító kilátásban a Batur vulkánra és a krátertóra nézve. (ebéd nincs a részvételi díjban)


KÁVÉ- ÉS TEAKÓSTOLÁS EGY ÜLTETVÉNYEN, FŰSZERKERTBEN

• Ebéd után ellátogatunk egy kávéültetvényre, ahol megkóstolhatjuk Indonézia kávé és tea remekeit, valamint megízlelhetjük a világ legdrágább kávéját, a híres Luwak kávét is és megismerkedhetünk a kávé "termelőjével", a cibetmacskával. A cibetmacska a legérettebb kávészemeket csipegeti le a kávécserjékről, majd 36 órányi emésztés után üríti szervezetéből. A gyomrában olyan enzimek "őrlik a kávét", melyek oldják, tompítják a kesernyés ízt, "megtörik" a fehérjéket, és ezzel együtt csökkentik a kávé savasságát és koffeintartalmát.


TIRTHA EMPUL SZENTFORRÁS

• Végezetül bepillantást nyerünk Bali lelkébe, ellátogatunk a Tirtha Empul szentforráshoz! Ez az ódon hely évszázadokon keresztül a lelki megtisztulásra vágyók zarándokhelye, Bali "Ganges-e". A dombok által védett völgyben egy szent forrás ontja vizét, amelyről a balinézek úgy tartják, hogy gyógyító ereje van, lemossa a testet, elmét ért negatív hatásokat, s megtisztítja a lelket is. Éppen ezért, az egyik leglátogatottabb hely a szigeten.

• Visszaérkezés a szállásra az esti órákban


Ár tartalmazza:

privát transzfer egy kényelmes, légkondicionált járműben

benzin

parkolási díj

magyar nyelvű idegenvezetés


Ár nem tartalmazza:

belépőjegyek (2-6 US $/fő helyenként)

ebéd

vacsora

adományok a templomokban

egyéb személyes kiadások


Ajánlatkérésért kérjük írj nekünk:

oriannabalitours@gmail.com