Hasznos információk

BALI  MISZTIKUMA  MAGYARUL

Hasznos információk Indonéziába történő utazáshoz


Indonézia ELTÖRÖLTE A KOVID OLTÁSI IGAZOLÁS bemutatását az országba való belépéshez❗

2023. 06. 09. napjától a beutazásnak már többé nem feltétele az oltottság, teszt bemutatására szintén nincs szükség és nem kell már a SatuSehat alkalmazás letöltése, bemutatása sem!


Vízum

VOA-Visa On Arrival: egyszeri belépésre jogosító, 30 nap tartózkodásra érvényes turista vízum, mely +30 nappal meghosszabbítható bármelyik bevándorlási hivatalban, az első 30 nap lejárta előtt egy héttel. A VOA vízum első napja az Indonéziába való érkezés dátuma. Az ország bármely nemzetközi repterére érkezvén, személyesen lehet kiváltani. Nem kell hozzá se indonéz sponzor, se vízumügyintéző ügynök!

30 napos VOA vízum ára: 500.000 IDR/fő (38 USD/34 Euro). A reptéren készpénzben lehet kifizetni (csak papírpénzt fogadnak el) vagy kártyával. (Magyar Forintban nem lehet fizetni!) A +30 nap hosszabbítás ára szintén 500.000 IDR/fő a bevándorlási hivatalokban.

Szabadon lehet vele utazni Indonézián belül bárhova.

A VOA vízum más típusú vízumra nem átkonvertálható! A teljes 60 nap tartózkodást követően kötelező elhagyni az országot!

VOA kiváltásához az útlevélnek kötelezően még +6 hónapig érvényesnek kell lennie az országba való belépéstől számítva és rendelkezni kell visszaútra szóló repjeggyel is.

Több hónapra tervezett tartózkodás esetén az alábbi vízum igényelhető:

B211A visa: egyszeri belépésre jogosító, 60 nap tartózkodásra érvényes látogatói vízum, mely egyből 60 napra igényelhető, majd még 2x60 napra hosszabbítható bármelyik bevándorlási hivatalban Indonéziában (összesen max 180 napra). Ezt a vízumot online lehet igényelni bármelyik balinéz vízum ügyintéző irodán keresztül, vagy a budapesti Indonéz Nagykövetségen is személyesen. A max 180 nap után már nem lehet többet hosszabbítani, hanem lejárta előtt egy új 60 napos vízumot lehet igényelni.

Balinéz vízum ügyintéző irodán keresztül, online ügyintézéssel ára kb 180 USD/Fő (a díj 60 naponta ennyi), a budapesti Indonéz Nagykövetségen 150 USD/Fő.

Balinéz Visa ügyintéző iroda (egy a sok közül):

Visa4Bali

A Balira vagy Indonézia más nemzetközi reptereire való érkezés után szabadon lehet vele utazni Indonézián belül bármelyik szigetre.

Fontos, hogy minden napra legyen tartózkodási engedélyünk, mert ha nincs, azt pénzbírsággal bűntetik (1 millió Rp/nap/fő - kb 20 ezer Ft/nap/fő). Több hónapos illegális tartózkodás esetén pedig a pénzbírság mellett börtönbüntetéssel is sújthatnak!


Idegenforgalmi illeték fizetése

2024. Február 14-től kezdve minden Balira érkező külföldi turistának idegenforgalmi illetéket (Tourist Levy) kell fizetni. Ennek ára: 150.000 IDR/fő (kb 9 Euro - kb 3500 Ft). Ez plusz költség a vízum díján felül. Az illetéket minden turistának be kell fizetnie, gyerekeknek is. A befizetést még az utazás előtt ajánlott rendezni online, az alábbi weboldalon:

https://lovebali.baliprov.go.id/

Le lehet tölteni az oldal applikációját is, ahol szintén megtalálható az illeték befizetésére szolgáló oldal:

Google Play-en applikáció: 

https://play.google.com/store/apps/details?id=baliprov.diskominfos.lovebali

App Store-ban applikáció:

https://apps.apple.com/lv/app/love-bali/id1549605804

A befizetés után a megadott e-mail címre egy QR kóddal ellátott vouchert küldenek. Ezt a kódot fogják majd leolvasni Balin a reptéren, érkezés után.

Vámáru-nyilatkozat

Online lehet kitölteni az alábbi linkre kattintva, de csak 48 órával indulás előtt engedi a rendszer. Kitöltés után egy QR kódot generál, melyet le kell menteni telefonra, s Indonéziába érve a reptéren olvasnak be, a bőröndfelvétel után.

Vámáru-nyilatkozat


Légitársaságok

Több nagyon jó, világelső légitársaság repül Indonéziába, mint a Qatar, Emirates, Turkish, KLM, Singapore Airlines, hogy csak a legnagyobbakat említsük. Áraik általában közvetlenül Jakartába érkezve valamivel olcsóbbak szoktak lenni, mint közvetlenül Balira érkezve. Jakartából Balira belföldi járatokkal lehet eljutni, melyek közül a legmegbízhatóbbak a Garuda, Citilink, Batik Air.

Repjegyvadászatra az egyik legjobb portál: www.skyscanner.hu oldal, rengeteg légitársaságot vet össze árral, repülési idővel, átszállásokkal. Itt ki tudjuk választani a számunkra legmegfelelőbb társaságot és járatot, majd érdemes a kiválasztott légitársaság hivatalos oldalán megvenni közvetlenül a választott járatra a jegyet.


Időjárás

Bali az örök nyár, a napsütés szigete.

Az évi átlaghőmérséklet 28-30 ºC, a páratartalom 70-90% között mozog. A nappali forróság és páratartalom után az éjszakák is melegek maradnak.

Két évszak váltja egymást, a száraz évszak márciustól december elejéig és az esős évszak, ami decembertől február végéig tart. A két évszak között csak annyi a különbség, hogy esős évszakban sűrűbben lehet számítani záporokra, trópusi viharokra, de még ekkor sincs napokig, hetekig tartó folyamatos esőzés. Délutánonként leszakad az ég rövid időre, majd amilyen gyorsan jött, olyan gyorsan megy is. Ettől függetlenül nincs hideg, meleg eső esik, a hőmérséklet pedig a párától pár fokkal még magasabb lesz. Vagy éjszakai esőzések vannak, amik reggelre rendszerint általában elállnak és napsütésre ébredünk. De az utóbbi években már teljesen kiszámíthatatlan az időjárás, száraz évszakban is vannak sűrű esőzések, az esős évszakban pedig egyre kevesebb. Éppen ezért, bármikor is jön az ember Balira, érdemes egy esőkabátot a bőröndbe pakolni.

A nagy páratartalom miatt a legkényelmesebb viseletek a pamutból készült könnyű, szellős ruhák, pólók, rövidnadrágok. A hegyekbe érve viszont nem árt, ha felkészülünk a hűvösebb időre is, legyen a csomagunkban pár melegebb holmi, akár egy farmer, vékonyabb pulóver, esetleg széldzseki is.

Mivel szinte az Egyenlítő alatt fekszik a sziget, ezért a Nap nagyon erős, ne felejtsük otthon a 30-50 faktoros naptejünket sem! Még akkor is le tudunk égni, ha borongós, felhős idő van és a Napot nem is lehet látni.

Az Egyenlítőhöz való közelség másik következménye, hogy a nappalok hosszúsága szinte azonos egész évben. A nap reggel 6 óra körül kel és délután 6 óra körül nyugszik.


Illemszabályok

Az egyik legfontosabb szabály Balin, hogy a templomokba csak az előírtnak megfelelő öltözékben léphetünk be. Ez pedig nem más, mint az ún. sarong, ami egy hosszú, bokáig érő lepelszerű anyag, amit derékra kell kötni. Férfiaknak is! Minden templom bejáratánál bérelhető, de az utcai árusoktól, piacon kedvező áron (kb 5 Euro) be is szerezhető. Ezt a sarong-ot a későbbiekben kitűnően lehet használni strandtörölközőnek, lepelnek, vagy akár sálnak is.

A templomok területére a nőknek havi ciklusuk alatt tilos a bemenetel!

Dél-Kelet Ázsiában a fej a lélek helye. Éppen ezért illetlenségnek és tabunak számít mások fejének az érintése. Ebből az aspektusból kiindulva pedig a test alsó része spirituálisan a legalacsonyabb szintet jelenti, így nagy udvariatlanságnak számít, ha talpunkat mások felé irányítjuk.

A bal kéz tisztátalannak számít, így ha átnyújtunk vagy elfogadunk valamit, azt jobb kézzel tegyük.


Közlekedés

Indonéziában, hazánktól eltérően, baloldali a közlekedés.

A helyiek előszeretettel száguldoznak motorjaikon, lévén ez a leggyorsabb, legegyszerűbb közlekedési eszköz. Mivel szinte mindenki motorozik, s a kreszt nem igazán veszik figyelembe (nincs is), ezért a forgalom elég kaotikus, főleg a fővárosban és a nagyobb városokban.

Autó és motor bérlésére is van lehetőség, viszont ezek vezetéséhez mindenképpen szükségünk lesz nemzetközi jogosítványra, ami csak a magyarországival együtt érvényes. S mivel itt 110cc motorok vannak, amik már nem esnek bele a robogó kategóriába, így egy rendőri igazoltatásnál beleköthetnek abba, ha nincs megfelelő jogosítványunk rá. (pénzbírság)

Viszont, ha valaki még életében nem vezetett motort, az ne itt kezdje el, mert igencsak nehéz felvenni az itteni közlekedés ritmusát a fentebb említettek miatt.

Másik fontos dolog, ha ránézünk a Bali térképre úgy tűnik, hogy nincsenek nagy távolságok km-ben, de a való életben a hatalmas forgalmi dugók és keskeny utak miatt egy 20km-es szakasz akár 2 órába is telhet. Főleg a sziget déli részén Kuta, Canggu, Seminyak környékén és a nagyobb turistaorientált városokban.


Gasztronómia

Mit ehetünk, ha a helyi ízvilágot és ételeket, italokat akarjuk megkóstolni Balin?

Lévén Ázsiáról van szó, a legalapvetőbb táplálékuk a rízs.

Legismertebb indonéz ételük a sült rízs, indonézül nasi goreng. Ez egy finom egytálétel, a főtt rízst zöldségekkel összemixelve kicsit megpirítják, különböző édes, szójás és csípős szószókkal ízesítik. Gyakran tálalják apró rákokkal, vagy csirke-, disznóhús darabokkal, s egy egész tükörtojással az étel tetején, valamint krupukkal, ami rákszirom.

Közkedvelt étkeik még a sült tészta (mie goreng), -ami ugyanúgy készül, mint a sült rízs. A curry-s csirke, a nyársra húzott és faszénen sütögetett rablóhús (satay) csirkéből, kecskéből, halból, vagy a grill csirke. A tésztás húsgombócleves (bakso), az édes-csípős mogyorószósszal nyakon öntött párolt zöldségek (gado-gado), a kókusztejjel készült aranysárga csirkeleves (soto ayam) és a párolt vízispenótból, csírákból készült balinéz saláta.

Kis nassolnivalónak számitanak a különböző, olajban sült snackek (gorengan), mint a zöldséges tavaszi tekercs (lumpia), a sült tempe (tempe goreng) -préselt szójabab szemek-, sült tofu (tahu goreng), a kukoricával, zöldségekkel, rízstésztával töltött tekercsek, fánkocskák.

Híresek és igen ízletesek a tengeri ételeik, sült, grillezett halak, homárok, rákok, garnélák, tintahalak, kagylók.

De a leghíresebb, legtipikusabb balinéz étel a párolt kacsa (bebek betutu) és a fűszernövények és rízs keverékével megtömött nyárson sült malac (babi guling), valamint a fűszeres sült disznóvér (lawar).

Mivel az indonézek minden ételükbe használnak töményen chilli-t, ezért ha a mi gyomrunk nem bírja az erős ételeket, érdemes rendeléskor közölni a séffel, vagy a felszolgálóval, hogy a miénkből hagyják ki az erős fűszereket. Bár sokszor, mintha süket fülekre találna a kérés, a kitálalt étel ugyanolyan csípős...

Az üdítők is minden választékban megtalálhatóak, de a szénsavas italok a nyomába sem érhetnek az ellenállhatatlan gyümölcsleveknek, turmixoknak, amiket mindig friss gyömölcsökből facsarnak.

A balinézek imádnak teázni (teh) és kávézni (kopi), amiket rendszerint igen édesen fogyasztanak. Egyik híres kávéjuk a luwak kávé, ami sokkal lágyabb ízű, mint a hagyományos fekete, zaccos Bali kávé.

Leghíresebb sörük a pilsener típusú, könnyű Bintang sör. Tipikus balinéz boruk a tuak, amit a pálma termésének erjesztésével készítenek. Ennél talán ihatóbb a rízspálinka (arak), és a barnarízsből készült édeskés boruk (brem).

Gyümölcskínálatuk a bőség zavara!

Közkedvelt a kókusz, az ananász, a zöld narancs, mangó, avocado, sárkánygyümölcs és rengeteg más különlegességgel is találkozhatunk, amikkel eddig még soha. Ilyen a sirsak, rambutan (hamis lichi), salak (kígyóbőr gyümölcs), az édes mangosteen, jackfruit, vagy a gyümölcsök királya, a hatalmas, tüskés, krémes húsú durian, ami olyan elviselhetetlen bűzt áraszt magából, hogy sok hotel környékéről kitiltották.

Rengeteg fajtájú banánból is (pisang) válogathatunk, s ebből készül az egyik legkedveltebb desszertjük is, a a bundában sült banán (pisang goreng), amit mézzel/csokiöntettel/ pálmasziruppal, friss kókuszreszelékkel tálalnak. Tipikus balinéz édességnek számít még a pandan levéllel színesített zöld palacsinta, benne friss kókuszreszelékkel és pálmasziruppal.

Ha valakitől igen távol állnak a keleti ízek, annak sem kell kétségbe esnie, szinte minden étterem kínálatában megtalálhatóak a nyugati konyha remekei is (tészták, pizzák, burgerek, sültek), és a nagyobb városokban tárt karokkal várja a vendégeket a McDonald's, Burger King, Pizza Hut és KFC is. És végül, de nem utolsósorban temérdek olyan nívós, magas színvonalú étterem is található, ahol gluténmentes, vegetáriánus vagy nyersvegán ételeket is kínálnak, de ezek csak a nagyobb turistaorientált városokban, mint Ubud, Canggu, Seminyak, Sanur.


Vásárlás

Akik rajonganak a művészetekért, a festményekért, a mesterien faragott fa- és kőszobrokért, maszkokért, különleges kelmékért, batikokért, ezüstökért, azoknak Bali a bőség asztala! Pillanatok alatt beszippant a szuvenírek dzsungele, s biztosak lehetünk benne, hogy gyönyörű trófeákkal térünk haza.

Éppen ezért egy jó tanács: az utazás megkezdése előtt csak a legszükségesebbeket hozzuk magunkkal az útra, s hagyjunk bőven helyet a bőröndben az ajándéktárgyaknak, vásárfiáknak!

Egyébiránt Balin mindent meg lehet kapni! Tisztálkodási szerektől kezdve szúnyogriasztók, naptejek, gyönyörű ruhák, táskák, amik otthon biztos, hogy nem jönnek velünk szembe, szandálok, papucsok, egyszóval mindent! Már csak ezért sem kell telepakolni a bőröndöt otthonról hozott dolgokkal.

Természetesen alkudozni kell szinte mindenhol, a bazárokban főleg, ami nekünk akár fárasztó is lehet, az indonézeknek viszont ez is egyfajta rítus, az értékesítés, adás-vétel egyik velejárója. Ha elég kitartóak vagyunk, akkor a kiszemelt vásárfiát akár a kikiáltott ár feléért is elhozhatjuk a végén. A boltokban viszont fix árak vannak, amik nem alkuképesek.


Pénzváltás

Indonézia pénzneme az Indonéz Rúpia.

Az Indonéz Rúpia nem konvertibilis valuta, ahogy a Magyar Forint sem az, így nem lehet otthon a pénzváltókban egyből Indonéz Rúpiát vásárolnunk, s a Magyar Forintot sem váltják át Indonéziában.

Milyen konvertibilis valutát érdemes hozni otthonról?

Két féle opció a legelőnyösebb:

Az egyik az Amerikai Dollár.

Ha Amerikai Dollárt viszünk az útra, még otthon biztosítsuk magunkat, hogy csak és kizárólag 2006-nál újabb kiadású bankókat vigyünk, mert sajnos az annál régebbieket a legtöbb indonéz pénzváltóhely nem fogadja el, vagy ha mégis, akkor azt rosszabb árfolyamon váltják. Ügyelni kell arra is, hogy a pénz ne legyen elszakadva, megrongálva, firkálva, mert azt is rosszabb árfolyamon váltják be. A nagyobb címletű valutákat jobb árfolyamon váltják, mint a kisebb címletűeket.

A másik opció az Euro.

Az Euro-val nincsenek ilyen problémák, de itt is oda kell figyelni arra, hogy a papírpénzek hibátlanok legyenek!

Balin rengeteg bankautomata található, főleg a nagyobb városokban. Elfogadott kártyák: Visa, Maestro, Mastercard, AMEX, amelyeket bármelyik ATM-ben használhatunk. Indonéz Rúpiát adnak ki az ATM-ek, viszont az egyszeri pénzfelvétellel kb csak 1,5 millió illetve 2 millió Rúpiát lehet felvenni. Természetesen költséget levon, hogy mennyit, az a saját bankotok szabályaitól függ. Ajánlott csak olyan ATM-ből pénzt felvenni, amely valamelyik bankban található, nem pedig egyedül álló ATM-ekből az utakon!

Lehet használni a Revolut és Wise kártyákat is fizetésre, pénzfelvételre egyaránt. A Wise előnye, hogy Indonéz Rúpia albankszámlát lehet nyitni az app-on belül, s kártyával való fizetésnél vagy pénzfelvételnél onnan történik a pénzmozgás. Sokal jobb árfolyamon váltja át a Wise a pénzt, mint a bankok, vagy bármelyik pénzváltó.

Sok helyen lehet már kártyával fizetni, főleg a nagyobb éttermekben, boltokban, szállodákban, de ezek általában mindig levonnak 3% kezelési költséget. Illetve lehet Dollárban vagy Euróban is fizetni ezeken a helyeken, de általában sokkal rosszabbul számolják a valutát, mint a pénzváltók. A bazárokban, utcai árusoknál viszont mindenképpen szükségünk lesz Indonéz Rúpia készpénzre.

Pénzváltásnál ajánlatos csak részletekben váltani a valutát (mondjuk csak 100 Euro-t először), nem egyszerre sokat, mert ha a nyaralás végére sok Rúpia marad, azt csak rosszabb árfolyamon váltják vissza a váltók.

Fontos! Mindenképpen ajánlott utazás előtt még informálni a saját bankodat, hogy Indonéziába utazol és lehet, hogy használni fogod a kártyádat, hogy a pénzmozgást látván ne gondolják, hogy esetleg ellopták a kártyádat, vagy csalás áldozatává váltál és ez miatt letiltsa a bankod a kártyádat, óvintézkedés gyanánt. Erre volt már példa utasainknál és elég nyűg és stressz volt nekik a nyaralás alatt azzal bajlódni, hogy elérjék a bankjukat és tisztázzák a helyzetet.

Valuta kalkulátor:

Mennyi készpénzt, valutát érdemes magunkkal hozni otthonról?

Ez egy "jó" kérdés, mert mindenkinek más az igénye.

Ami viszont segítség lehet a kalkulációban, azok az alábbi hozzávetőleges árak, itt Balin.

Normál éttermi árak:

-nyugati ételek (stake, pizza, tészta, sültek) kb: 60.000 - 100.000Rp (4-7 Euro)

-indonéz ételek kb: 40.000 - 80.000Rp (3-5 Euro)

-frissen facsart gyümölcslevek: 20.000 - 30.000Rp (2 Euro)

-palackos víz (csak az iható!)kicsi: 5.000Rp, nagy: 10.000Rp (nincs 1 Euro)

A piacokon (ruhás, ajándéktárgyas, gyümölcsös) elég olcsón lehet beszerezni bármit, legyen az ruha, ajándéktárgy, stb. De persze mindig, mindenhol alkudozni kell, s ha elég kitartóak vagyunk, a végén az árus által először bemondott ár feléért is el lehet hozni a kiszemelt portékát.

Lenge, nyári ruhák, pólók kb. 100.000 - 200.000Rp piacon (7-13 Euro)


A pénzváltók közül mindenképpen a nagyobb, hivatalos pénzváltókban váltsuk át a valutánkat, kerüljük a kis bazárok hátsó udvarában lévő váltókat, ahol sokszor kecsegtetőbb az árfolyam, ám sajnos nagy valószínűséggel csalás áldozataivá is válhatunk. A nagy pénzváltókat könnyű felismerni, nagy üvegajtajaik vannak, az utcafronton pedig általában digitális táblán jelzik az aktuális valutaárfolyamot (nem pedig fekete alkoholos filccel fehér táblára firkálva, ahogy a kis bazárok váltóiban). A hivatalos váltókban a pénzt géppel számolják le, nem pedig kézzel ügyeskednek.

Figyeljünk oda a pénzváltóknál, átváltott Rúpiánkat számoljuk át mi is még a helységben! A 10.000-es és a 100.000-es papírpénz színe nagyon hasonló, a sok nulla pedig megzavarhat minket! Legyünk óvatosak!

Indonéz Rúpia papírpénzek: 1000, 2000, 5000, 10.000, 20.000, 50.000, 100.000
Indonéz Rúpia fémpénzek: 100, 200, 500


Borravaló

Balin nincs kötelező borravaló, az éttermekben, kávézókban általában már mindenhol felszámolnak szervíz díjat és adót. A sofőrök, guide-ok, takarítók, hordárok sem várják el, ugyanolyan maximális kiszolgálásban részesítenek mindenkit anélkül is, viszont természetesen nagyon örülnek neki és elfogadják, ha munkájuk elismeréseként kapnak borravalót.

Pl: sofőrnek 2 vendég esetén 100.000 Rp/kirándulás (kb 6 Euró), takarítónak kb 10.000 Rp/szoba, hordárnak is kb 10.000 Rp


Egészségügyi tanácsok

Nincs kötelező védőoltás, csak ajánlott oltások vannak, mint Hepatitis A-B, hastífusz, veszettség elleni.

A csapvíz fogyasztása nem ajánlott! Fogat lehet vele mosni, nem fertőző, de ivása hasmenést okozhat. Helyette palackos vizet vegyünk és azt igyuk! (a helyiek is csak palackos vizet fogyasztanak)

A miénktől különböző, számunkra szokatlan trópusi éghajlat és a fűszeres ételek, eltérő gasztronómia okozhatnak immungyengeséget, felfújódást, enyhe fertőzéseket. Éppen ezért házi patikánból nem hiányozhatnak az alapvető gyógyszerek, mint: fájdalom- és lázcsillapítók, antibiotikumok, hasmenés elleni szer, fertőtlenítőszer, sebtapaszok, steril gézek, stb. De kitűnő fertőtlenítést tud végezni az esténként elfogyasztott 1-1 kupica, otthonról hozott házipálinka is, valamint kitűnő gyomor- és bélfertőtlenítő, otthon vény nélkül kapható gyógyszer: Bolus Adstringens tabletta, melyet akkor kell elkezdeni szedni, ha már problémánk van.

A természetes módon történő tisztításra pedig a fiatal kókuszvíz a legjobb választás, amit mindenhol árulnak, s a friss kókuszdióból tudjuk kiszürcsölni a kókuszvizet. Gyomorpanaszok esetén pedig a papaya gyümölcs tud rendkívüli módon segíteni!

Feltétlenül ügyeljünk utunk során a higiéniára, csak bontatlan, palackos vizet igyunk, jól átsült ételeket, s mosott gyümölcsöt fogyasszunk!

S természetesen ne induljunk el utasbiztosítás nélkül!


Időeltolódás

Az otthoni nyári-téli időszámítástól függően + 6, illetve +7 óra.


Hálózati feszültség

220 V (a csatlakozó megfelel a magyar szabványnak).


Internet

Ma már minden szállodában, étteremben, kávézóban van internet, wifi a nagyobb városokban.

Kártyafüggetlen telefonunkba ha vásárolunk indonéz SIM kártyát (a kártya vásárláshoz szükséges útlevél, mint személyi azonosító), arra vehetünk internetet is (12 GB - 100 ezer Rp - kb 6-7 Euro), ezek nagyon jól működnek és gyorsak is, valamint sokáig elegendő. (A legjobb a Simpaty nevű szolgáltató SIM kártyája, melynek nagyon jó a lefedettsége egész Indonéziában). SIM kártyákat már rögtön a reptéren is lehet vásárolni, a terminálból kiérve, de rengeteg helyen árulják a turistaorientált városokban is.


Magyar Nagykövetség Jakartában

Nagykövet: Karsay Lilla

mission.jkt@mfa.gov.hu

consulate.jkt@mfa.gov.hu
Jl. Rasuna Said Kav. X/3 Kuningan, Jakarta 12950
telefonszám: +62 21 520 3459
Vészhelyzet esetén: https://jakarta.mfa.gov.hu/page/bajbajutott-magyar-allampolgar
Nagykövetség weboldala: https://jakarta.mfa.gov.hu/

Tiszteletbeli konzul Balin

I Gusti Ngurah Rai Suryawijaya: tiszteletbeli konzul (angol és indonéz nyelven beszél)
huconsulbali@gmail.com
Jl. Raya Dalung No. 88, Dalung, Kuta Utara, Badung, Bali
telefonszám: +62 361 425924
ügyeleti telefonszám (vészhelyzet esetén): +62 855 3900 829
ügyfélfogadás: előre egyeztetett időpontban