Közép-Bali Túra II.

BALI  MISZTIKUMA  MAGYARUL

• Indulás: 9:00: hotel lobby

BESAKIH HINDU ANYATEMPLOM

• Első állomásunk az Agung vulkán lábánál álló Besakih hindu anyatemplom, amely már több, mint 1000 éve a balinéz emberek szent helye. A hatalmas templomkomplexum 86 templomot foglal magába, a balinézek legszentebb és legnagyobb temploma. Szép idő esetén Bali legmagasabb szent vulkánja, az Agung is látható, ahogy az anyatemplom mögött áll, akár egy hatalmas őrszem.


• Ebéd az Agung vulkán lábánál, hatalmas rizsteraszokra nyíló kilátással. (nincs a részvételi díjban)


PENGLIPURAN ŐSI BALI FALU

• Ebéd után ellátogatunk Bali egyik ősi falvába, Penglipuran-ba. Az autentikus kis falu -akár egy élő skanzen-, egy hosszú utcából áll, mindkét oldalán egyforma, hagyományos balinéz házakkal. A forgalom teljesen ki van szorítva, így gondtalanul sétálhat végig az ember a szűk kis utcán, amely a falu templomában végződik az út végén. Bármelyik házba, udvarba be is lehet menni, ahol körbe tudunk nézni, a lakók még invitálnak is, megtiszteltetés számukra, ha az ő házukba lép az ember. A falu mögött sűrű bambusz erdő húzódik, égig érő bambuszokkal.


TUKAD CEPUNG VÍZESÉS

• Utolsó állomásunk egy igen különleges barlangvízesés, melyhez az út magas sziklaképződmények között vezet egy kanyonban, ahol kb bokáig érő vízben kell haladnunk. Ajánlott a gumi szandál/gumi cipő használata! A liános fák, zöld növényzet, a sziklafalakról csöpögő víz, a réseken beszűrődő sejtelmes fény és az egész hely atmoszférája olyan érzést kelt, mintha egy Indiana Jones filmbe csöppentünk volna.

• Visszaérkezés a szállásra az esti órákban.


Ár tartalmazza:

privát transzfer angolul beszélő helyi sofőrrel, egy kényelmes, légkondicionált járműben

benzin

parkolási díj


Ár nem tartalmazza:

belépőjegyek (3-6 Euro/fő helyenként)

ebéd

vacsora

adományok a templomokban

egyéb személyes kiadások

Magyar idegenvezetést csak szabad kapacitás függvényében tudunk biztosítani, felár ellenében.


Ajánlatkérésért, bővebb infóért írj nekünk:

oriannabalitours@gmail.com