Komodoi hajózás

BALI  MISZTIKUMA  MAGYARUL

HAJÓKIRÁNDULÁS  A  KOMODO  NEMZETI  PARKBA!

GYERE  A  FEDÉLZETRE!


Szívesen hajóznál és kicsit távolabbi vIzekre is eveznél Balitól?

Mondjuk a komodoi sárkányt is meglesnéd természetes élőhelyén?

Úsznál rájákkal, teknősökkel és süttetnéd a hasadat rózsaszín homokú, kietlen partokon?

Ha a válasz igen, akkor ez a több napos hajókirándulás neked lett kitalálva!

Szállj fel a fedélzetre és fedezd fel a varázslatos Komodo-szigeteket földön, vízben!

A Komodo Nemzeti Park a világ egyik leggazdagabb zátonyával rendelkezik. Kiváltságos helyzetének köszönhetően számos táplálékot kereső fajt vonz: manta rájákat, cápákat, bálnákat, delfineket és tengeri teknősöket, hogy csak párat említsünk. A sznorkelezés egyszerűen csodálatos élmény ezen a helyen!

Találkozz a komodoi sárkányokkal természetes élőhelyükön! A Komodo Nemzeti Park 1991. óta az UNESCO Világörökség része, mely az egyedülálló komodoi sárkány, a világ legnagyobb gyíkjának otthona. Az indonéz Kelet-Nusa Tenggara régióban, Sumbawa és Flores között található Komodo Nemzeti Park három nagy szigetet foglal magában: Komodo, Rinca és Padar, valamint körülbelül 100 kisebb szigetet. A legtöbb sziget lakatlan és gyönyörű fehér homokos strandokkal rendelkezik.

A hajó, amivel felfedezed a Komodo Nemzeti Parkot, teljes mértékben megfelel a nemzetközi biztonsági szabványoknak és minden feltételnek eleget tesz, ami elengedhetetlen egy kényelmes hajós utazáshoz. A hajó biztosítja a felszerelések a napi sznorkelezésekhez is, így arra sincs gondod. A vitorlás legfeljebb 12 személy befogadására alkalmas, 2 privát kabin franciaággyal és 2 kabin 4x2 egyszemélyes ággyal várja a kalandozni vágyókat. Horgonyzóhelye Labuan Bajoban található, Flores sziget nyugati partján, Indonéziában. Labuan Bajoban van egy repülőtér is, így könnyen és gyorsan át lehet repülni Baliról (kb 1 óra), vagy más szigetekről.


Kétféle hajózási lehetőséget kínálunk

1) privát hajózás - 3 nap / 2 éj

2) közös hajózás más utasokkal együtt - 3 nap / 2 éj


A közös hajótúra más utasokkal együtt kitűnő lehetőség, ha egyedül utazol, vagy valakivel kettesben, így be tudtok társulni egy kisebb csoportba. Ez mellett jó alkalom arra is, hogy találkozz más utazókkal a világ minden tájáról és felfedezd a Komodo Nemzeti Park csodálatos helyeit!

A privát hajóutak izgalmas utazási élményt nyújtanak ha családoddal érkezel, vagy baráti társasággal, így együtt tudtok kalandozni a varázslatos komodoi szigeteken!

A két útnak megegyezik az útvonala, de árban különböznek egymástól!

A részletes útleírást megtalálod a kép alatti ikonra kattintva.

SZÁLLÁSOD  A  HAJÓKIRÁNDULÁS  ALATT

A hajó hagyományos indonéz, fából készült vitorláshajó, amelyet 2017-ben Dél-Sulawesiben építettek. Maximum 12 utas befogadására alkalmas.

Kabinjai:

-2 db privát kabin 1-1 nagy kétszemélyes ággyal (2x2 fő)

-2 db kabin 4-4 egyszemélyes ággyal (4x2 fő)

Minden kabinban légkondi és konnektorok találhatóak. Privát mosdóhelységek nincsenek a kabinokhoz, hanem 2 db közösen használható fürdőszoba áll rendelkezésre. A zuhanyból hideg víz folyik.

Wifi nincs a hajón.

A 30 négyzetméteres felső fedélzeten 2 napozóágy és 10 babzsák kínál pihenésre lehetőséget, valamint a hajó hátsó részén egy kisebb, szintén pihenésre alkalmas tér lett kialakítva, a felső fedélzeten.

Éjszakára mindig egy fedett kikötőbe horgonyzik le a hajó.

A szakács napi 3x-i főétkezést és délutáni uzsonnát készít a vendégeknek. Az ételek főleg indonéz/ázsiai ételek, alkalmanként európai kedvencekkel és bőséges európai/amerikai reggelivel. Természetesen rengeteg friss gyümölcsöt, salátát és tenger gyümölcseit is felszolgálnak a hajón.

A hajó hagyományosan vasfából és indonéz teakfából épült. Minden modern biztonsági felszereléssel rendelkezik, beleértve a mentőtutajt, a mentőmellényeket, a tengeri rádiót, a GPS-t, a műholdas telefont és a tűzoltó készülékeket.

A hajó 26 méter hosszú és 4,2 méter széles, nagyon kényelmes, kis, maximum 12 fős csoportok számára. A 6 hengeres motornak köszönhetően 12 csomós utazósebességgel kategóriája egyik leggyorsabb hajója. Gyorsan és kényelmesen szállítja a vendégeket Komodo szigetvilágában. A fedélzeten 4 tonna édesvizet és 1 tonna üzemanyagot szállít a főmotor és generátor működtetéséhez.

A hajó a legújabb technológiát alkalmazza a napelemes rendszerek terén. Lehetővé teszi, hogy egész nap áram legyen a fedélzeten. Tetején 30 napelem modul található. A napból származó energia 12 akkumulátort tölt fel, és elegendő energiát termel ahhoz, hogy bármikor feltöltse az összes eszközét. Generátor is van hozzá. Néhány órára éjszaka automatikusan elindul és leáll, hogy feltöltse az akkumulátorokat, amikor a légkondicionált szobákban alszanak a vendégek.


Bővebb infó:

oriannabalitours@gmail.com