Spirituális út Balira

BALI  MISZTIKUMA  MAGYARUL

SPIRITUÁLIS TISZTULÁS BALIN - a felemelkedés útja

Néha messzire kell menned ahhoz, hogy megtaláld Önmagad!


Csoportos utazás - max 26 fő

2024. Október 15 - 28. BETELT!

2025. Május 13 - 26.

14 nap/13 éj

1.320 Euro/fő

Egy különleges utazás "útkeresőknek" és azoknak, akik választ szeretnének találni elakadásaikra és egy más perspektívából meglátni és megtalálni önmagukat!

Az Orianna Bali Tours és Tomek Noémi Coach, Mestertréner, Motivációs előadó, ThetaHealing Certificate of Science and Master Instructor, az Örömvilág alapítója szervezésében

Bali nemcsak kikapcsolódás, hanem alkalom a világ zajától elszigetelt tisztulásra, a legmélyebb lélek-utazásra, egy "tudati" váltásra, magasabb szintű haladásra.

A lélek tápláléka a szellemi elmélyülés. Ezt kínáljuk neked ezen a különleges, spirituálisan letisztult helyen - az Istenek szigetén.

Bali földrajzi adottsága lehetővé teszi az elvonulást, az "elszigetelődést" mindattól, ami megszokott az életedben és lehetőséget nyújt - már önmagában is - az újjászületésre.

Ez a különleges program tartalmazza a balinéz tisztító szertartásokat, tűz és víz rituálékat, mely ceremóniák igen fontosak a balinéz emberek életében, kultúrájuk szerves része, melyek mind spirituális fejlődésük érdekében történnek.

Látogatást teszünk egy balinéz hindu főpap, spirituális tanító házában, aki a tisztító ceremónia alatt ősi, szanszkrít mantrák és füstölők segítségével erősíti szellemi, lelki tisztulásunkat és fizikai védelmünket, majd a végén áldást kapunk tőle.

Részt veszünk egy nagyon különleges tűzceremónián is, az Agni Hotra szertartáson, mely a hindu kultúra egyik legősibb gyógyító rituáléja, még a védikus időkből. A ceremóniát balinéz papok vezetik, akikkel a meggyújtott tűz köré ülünk a földre, s akik a ceremónia alatt szanszkrít mantrákat énekelnek, miközben ghee-t és rízst szórnak a tűzbe, így kérve áldást, bőséget a szakrális világtól. Meghatározott időben mi is bedobhatunk a tűzbe rízst, mellyel magunk spirituális tisztulását és lelki gyógyítását kérjük. A ceremóniának nagyon erős elme, lélek és tértisztító hatása van, megszabadít a negatív gondolatoktól, energiáktól, stressztől.

Ez a két hét tartalmazza továbbá a közös imákat az ősi hindu templomok falai között, a gyógyulni vágyóknak helyi gyógyítókkal /balian/ való találkozást, akik családi házitemplomuk szent szobájában mantrák és füstölők segítségével tisztítanak és energiaátadással gyógyítanak. Mantrázás közben sokszor transzállapotba kerülnek, a szakrális és fizikai világ közti csatornákká válnak, kapcsolódva az istenivel. Így tudnak teljes mértékben ráhangolódni érzéseinkre, lelkivilágunkra. Az esetleges negatív energiákat "kiszívják" és pozitív életenergiával töltenek fel. A gyógyítás végén áldást adnak és balinéz védőkarkötőt kötnek a jobb csuklónkra.

S ugyanígy megtalálhatóak lesznek a meditációs elvonulások hagyományai is.

Természetesen mindvégig velünk lesz szellemi segítőnk, Tomek Noémi is, aki számtalan lelki gyakorlattal, speciális meditációkkal és önfejlesztő, csoportos foglalkozásokkal segíti a résztvevőket a múlt könnyebb lezárásában, a lélek újbóli felemelkedésében, s hogy újra közelebb kerüljünk saját önvalónkhoz.

Nem utolsó sorban pedig itt lesz Bali gazdag, színes kultúrája, ősi hindu szent helyei, melyek látogatása önmagában elősegíti a lelki megújulást.

A programok fő bázisa - a szálláshely - Ubud városa /az indonéz "obat" szóból kapta a nevét, melynek jelentése: gyógyszer. Rengeteg gyógyító él a városban és ez a különleges energia lengi be az egész térséget/, mely gyógyítói központ, de egyben Bali kulturális, spirituális és művészeti központja is.

Majd a két hét utolsó pár napjára átköltözünk egy óceánparti szállásra Sanur városba, ahol már az óceáné és a pihenésé lesz a főszerep.

A sziget atmoszféráját a templomok és vallások kavalkádja teszi méltán "isteni szigetté", melyek hindu, buddhista és kínai hagyományokat őriznek falaik között.

Rövid ízelítő a programból:

Ellátogatunk ősi szakrális helyekre, mint a 10. századból megmaradt Goa Gajah elefántbarlang egykori buddhista meditációs hely, vagy a Tirtha Empul szent forrás, mely a balinéz hinduk egy ősi zarándokhelye a spirituális megtisztulásra. De említhetném a Besakih hindu anyatemplomot is az Agung vulkán lábánál, mely több, mint 1000 éve a balinézek legszentebb, legnagyobb temploma, vagy a Gunung Kawi Tampaksiring templomot, mely régi balinéz királyok temetkezési komplexuma egy folyó völgyében. 

Útközben láthatunk fűszertermsztő falvakat, megkóstoljuk Indonézia tea- és kávéremekeit, többek között a híres Luwak kávét, majd sétálunk az üdítően zöld Tegallalang rízsteraszoknál, ahol lehet óriáshintázni is, de fürdőzünk egy nagyon különleges barlangvízesésben is, majd megcsodáljuk Bali legimpozánsabb vulkáni kráterét - a Batur vulkánt.

Bepillantást nyerhetünk hihetetlenül gazdag művészetébe, kézművességébe is, a fafaragásaiktól kezdve, ezüst és arany ékszerműhelyein át egészen a különleges batikolási technikájukig bezárólag. Nem maradhat ki a felsorolásból a testet és lelket pihentető strandolás sem Sanur óceánparti városban.
Az utazás részletes programleírásában még sok izgalmas program olvasható, mely élmények megtapasztalása elengedhetetlen, ha Balin jársz.

Miért éppen Bali?

Talán mert azon csodálatos helyek egyike, ahova elvonulni érdemes. Talán mert földrajzilag alkalmas arra, hogy a világtól elzártnak és védettnek érezzük magunkat, vagy mert olyan energiákat képes akkumulálni, amelyek elegendőek lennének az egész bolygónak... De az is lehet, hogy azért, csak mert szép, és kellőképpen szent ahhoz, hogy a múlt megkövesedett darabjait egy olyan helyen szórjuk szét, ahonnan nem viszi tovább a szél, és nem fertőz kollektív tudatként, vagy mert titoktartóak a szent helyek - igazi "erdőmélyi" rejtekek. Tán az is lehet, hogy azért Bali, mert az itteni papok úgy érintik meg az ember homlokát, hogy ujjuk nyomán minden ránc kisimul, és még azért is, mert kellőképpen messze van ahhoz, hogy az utazó átélhesse, hogy teste vezeklésével előkészíti lelkét az elengedésre, majd pedig a felemelkedésre.

... és amiért még érdemes!

Balin megünneplik a spirituálisan törekvőket. Számtalan olyan rituálé és szertartás van, amely ünneppé teszi a lélekutazást. A sok gyönyörű látványosságon kívül olyan bennfentes helyekre, ceremóniákra visszük el a jelentkezőket, amelyek egyszerű turistaként elérhetetlenek. Olyan Szent emberekhez látogatunk el, akik kizárólag a program koncepciója és hitelessége miatt fogadnak bennünket csoportosan, hogy áldásukkal és beavatásaikkal segítsék az "utazókat".

Ázsia önmagában is tanítás. Tanítása abban rejlik, hogy az ego kikerül komfort zónájából és más impulzusoknak veti alá a megszokásoktól alvó tudatot. Újra az észlelésben kell lenni, a percenkénti felfedezésben, azokban a döntésekben, hogy szeretem, vagy nem szeretem, elfogadom, vagy nem tudom, kényelmes vagy félelmetes, megeszem, vagy nem ismerem. Mintha az ember újra születne és próbálna berendezkedni egy új világba, mintha újra tanulná az életet, de a fixált mindennapi rutin ebben gátat emel.

Az új helyzetek felbukkanása, és az ellenállás világít rá azokra a területekre, amelyekhez soha nem nyúlunk. A környezetváltozás és egy új kulturális háttér tudja csak felszínre hozni a rögzített és megragadt sablonokat, hogy az ember ráébredjen a ragaszkodás íztelenségére.


Szállásaink a 14 nap alatt:


Ubud városban (10 éj):

Ubud, Bali kulturális központja, spirituális fellegvára a sziget szívében, a jógik és meditációt végzők mekkája! Ezt a mesés kis várost különleges spirituális energia és hangulat lengi körül, s egyike azon jelentős településeknek, amik még mai napig mélyen őrzik a balinéz hindu vallás sokrétű szertartásait. Szinte minden egyes nap láthatunk utcáin különböző vallási felvonulásokat, rítusokat, felajánlásokat az isteneknek.

Elhelyezés: 4 csillagos szállodában, hangulatos, balinéz stílusú /kétágyas vagy franciaágyas/ koedukált deluxe szobákban, trópusi dzsungel környezetben, rizsföldek tőszomszédságában (medence, étterem a szállás területén, díjmentesen használható WiFi)


Sanur óceánparti városban (3 éj):

Sanur egy nagyon hangulatos, nyugis kis óceánparti üdülőváros, Dél-Balin. Az egykori halászfalu mára már kinőtte magát, rengeteg szállás, étterem, kávézó, bár, szórakozóhely, bolt, ajándékbolt várja a vendégeket.

Elhelyezés: 3 csillagos szállodában, esztétikus, balinéz stílusú /kétágyas vagy franciaágyas/ koedukált szobákban, közvetlenül az óceánparton (medence, étterem a szállás területén, díjmentesen használható WiFi)


A szervezők:

A csoport vezetője Farkas Erika az Orianna Bali Tours alapítója, utazásszervező és idegenvezető, aki 2010 óta él Bali szigetén, és az ott töltött évekből, életéből merítve ismeri a sziget kultúráját, mindennapi hagyományait, szokásait, valamint Tomek Noémi Coach, Mestertréner, Motivációs előadó, ThetaHealing Certificate of Science and Master Instructor, az Örömvilág alapítója, aki rendszeresen tart tanfolyamokat, meditációkat, egyéni konzultációkat Magyarországon.


Részletek és jelentkezés:

Részvételi díj: 1.320 Euro/fő

Jelentkezési határidő: 2025. Március 01.

A résztvevők száma limitált - 26 fő - és a szabad helyek már hónapokkal az indulás előtt betelnek, ezért ajánlott a korai foglalás!

Előleg fizetése: 720 Euro/fő, mely jelentkezéskor fizetendő, bankszámlára történő utalással

Hátralék fizetése: 600 Euro/fő, melynek kifizetése helyben, készpénzben történik, az első ismerkedési napon

Jelentkezés, bővebb infó, részletes program kérése:

Farkas Erika: oriannabalitours@gmail.com


A részvételi díj tartalmazza:

 • 10 éjszakára elhelyezés hangulatos, balinéz stílusú, koedukált deluxe szobákban /kétágyas vagy franciaágyas/, trópusi dzsungel környezetben, rizsföldek tőszomszédságában (medence, étterem a szállás területén, díjmentesen használható WiFi)

 • 3 éjszakára elhelyezés koedukált, superior szobákban /kétágyas vagy franciaágyas/, közvetlenül az óceánparton Sanur város központjában (medence, étterem a szállás területén, díjmentesen használható WiFi)

 • a szobákból való esti kijelentkezés felára az utolsó napon
 • svédasztalos reggeli a szállásokon
 • retúr reptéri transzfer (amennyiben a csoporttal együtt történik az érkezés/távozás)

 • 2 egész napos kirándulás
 • 2 félnapos kirándulás
 • utazás privát busszal, benzin, parkolási jegyek
 • helyi idegvenvezető és a magyar nyelvű túravezető
 • összes belépőjegy a kirándulások alatt
 • Agni Hotra tűzceremónia, egyszerű indonéz vacsora a rituálé végén
 • virágfelajánlások készítése egy balinéz családnál, kávé/tea, helyi édességek fogyasztása a program alatt

 • rituális tisztító szertartás egy balinéz hindu templomban és szent forrásban (virágfelajánlások)

 • áldás, védelem és tisztító szertartás egy balinéz hindu főpap házában

 • pénzadományok a templomokban és rituálék alatt

 • spirituális-szellemi-önfejlesztő programokon való részvétel Tomek Noémivel:
 • - specifikusan felépített, közös vezetett meditációk a felemelkedésért, az Önmagunkhoz való visszatalálásért

 • - "Nézőpontváltó Nap": blokkok, negatív minták, genetikai programok, szellemi fejlődésünket, életünket tovább nem szolgáló dolgok/emberek/energiák elengedése, gyakorlatok a másként látásra, "ki is vagyok én valójában?" workshop

 • - a tudatos teremtés technikájának elmélete és gyakorlata

 • szervezési díj, adók, illetékek

A részvételi díj nem tartalmazza:

 • csoportnak foglalt Emirates retúr nemzetközi repjegy, illetékkel (változhat), csomagokkal (feladható poggyász 30kg/fő), egyszeri átszállással, rövid tranzit idővel (az ár még lekérés alatt)

 • VOA-Visa On Arrival turista vízum, mely érkezésnél a denpasari reptéren Balin váltható ki (35 Euro/fő)

 • idegenforgalmi illeték, indulás előtt online kell fizetni itt: https://lovebali.baliprov.go.id/
  (9 Euro/fő)

 • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
 • személyes kiadások
 • reggelin kívüli étkezések (ebéd, vacsora)
 • fakultatív programok költségei: energiagyógyítás egy tradicionális balinéz gyógyító házában, egyéb fakultatív programok


Köszönetek

"Szívből köszönöm, hogy részt vehettünk ezen a nem mindennapi,különleges utazáson. Ajánlani fogom mindenkinek, aki nem fél szembesülni önmagával, választ keres az elakadásaira, vagy egyszerűen csak nagyon jól szeretné érezni magát ezen a gyönyörű szigeten. Örök hálám Nektek." Erika - 2016.
"Bali számomra egyet jelent a csodával. Eddigi életem legnagyobb és legneghatározóbb élménye volt ez az út. Ha tehetném, már most visszaindulnék. A program rendkívül gazdag,lenyűgöző helyeket láthattunk. Betekintést kaptunk a balinézek mindennapjaiba, ezáltal teljesen át tudtuk venni a sziget szellemiségét, azt a hihetetlen gazdag és káprázatos kultúrát, amit képvisel. Utazásunk önmagunkban ezzel párhuzamosan ugyanilyen intenzitással zajlott, elképesztően átformáló, megértésekben, rálátásokban gazdag 2 hét áll mögöttünk. Szavakkal leírhatatlan az érzés, ami az ott töltött idő alatt hatalmába kerített. Teljesen más emberként tértem haza. Hálás köszönet ezért nektek, Erika és Noémi! Polczer Fanni" - 2018.
"Tavaly, mikor megjöttem a Himalájából, azt gondoltam, hogy soha többé nem megyek sehova, mert találtam egy olyan szent helyet, ahova életem bármely másodpercében egy szemvillanás alatt beléphetek és nem szükséges elutaznom sehová. Az ajtó megtalálásához kellett a sok segítővel való találkozás az utazás előtt, de kellett hozzá a Himalája, kellett a Jóga a mindennapi életben jóga-rendszer, kellett hozzá Vishwaguruji, Sadhvi Shanti és az a sok jó ember, akikkel megosztottuk egymással életünk egy pici ídőszeletét ott, ahol az idő nem is létezik. Még szinte végére sem értem a "nem kell menni sehová" gondolatnak, mikor egy repülőn találtam magam Bali, az Istenek szigete felé, hogy tovább mélyüljön bennem mindaz, amit az elmúlt évek során megtapasztaltam. Tudjátok mi volt a legtöbb, amit Balitól kaptam? Megértettem annak a szónak a jelentését, hogy "ENYÉM". Minden, amit én érzek az az ENYÉM. Ha dühös vagyok, akkor az a düh a sajátom. Ha dacos vagyok, akkor az az én dacom. Ha ordítok és kiabálok az az én mérgem. ...pedig milyen szívesen hárítottam korábban az ilyen dolgokat valaki másra! Azt jelenti, hogy mindenért, ami velem történt én vagyok a hibás? ...tettem fel magamnak a következő kérdést. Ahogy telt az idő Balin, úgy jöttek a válaszok a kérdéseimre. Könnyű dolgom volt abban a szeretetteljes energiában és azokkal az emberekkel, akikkel ott voltam. Képzeljétek el, hogy a 17 fős csoportban egyedül voltam férfi. Először meglehetősen aggódtam e miatt, most viszont boldoggá tesz, hogy megtapasztalhattam ezt. Szinte tesvéreimnek érzem utazótársaimat és tudom, hogy bármikor, bármiben számíthatunk egymásra, hiába élünk szétszórtan az egész ország területén. Csodálatos volt számomra az utazás alatt megismerni a 20-tól 64 éves nők gondolkodását és érzéseit. Köszönöm nektek. Nagyon hálás vagyok! Bárki rákereshet az interneten, a Spirituális utazás Balin- a felemelkedés útja facebook oldalra. Ahány ember, annyi út. Bali ebben a formában az én utam volt, mégis ajánlom minden "keresőnek" az ilyen vagy hasonló utazásokat. Nálunk a szervező Tomek Noémire építette fel az utazást, aki többek között a "Theta Healing" tudásával segíti embertársait egy boldogabb életet élni és már szervezi a következő utazását Balira. Noémi sokat foglalkozott velünk egyénileg és csoportosan is. Szóval jártuk a szent helyeket, tisztultunk szent források vízében, fogadtuk a különböző főpapok és gyógyító emberek áldásait és tisztításait és mind e mellett sokat meditáltunk. Közben megállíthatatlanul jöttek a válaszok a kérdéseimre. Mindez úgy, hogy folyamatosan baromi jól éreztük magunkat. Könnyű volt így rájönni, hogy egyáltalán nem vagyok hibás, viszont minden történésben van saját felelősségem, saját döntésem, aminek a következményei megjelennek az életemben. Így született meg bennem az, hogy most már meg tudom húzni az "én-határaimat". Tudom, hogy valami eseményből mi az, ami az ENYÉM és mi az, amivel a másiknak van dolga. Mondok egy példát. Számomra az elutasítás megélése volt az életemben az egyik nagy feladat. Mikor igyekeztem megnyílni, akkor sokszor elutasításban részesültem. Ez rossz érzés volt számomra és nagyon magamra vettem. Az ilyen történések csökkentették az önbizalmam, amit azzal próbáltam ellensúlyozni, hogy óriási magabiztosságot sugallottam kifelé. Nem volt "én-határom", mert a másik reakciójától függtem. Ma már ha megnyílok és kapok egy elutasítást, akkor nincs ezzel kapcsolatban semmilyen negatív érzésem. Egyszerűen tudomásul veszem, hogy valamelyik gondolatom el lett utasítva és elfogadom az elutasítótól azt, hogy ő másképp gondolja. Nem azonosulok azzal, hogy a személyem került elutasításra. Tudom azt is, hogy azzal a másiknak van dolga ha elutasít egy őszinte megnyílást. Tehát megvan az "én-határ", tudom, hogy mi az enyém és mi a másiké a történetben. Ha úgy érzem, hogy szükséges, akkor ezt meg is mondom neki, sőt a segítségem is felajánlom, amit vagy elfogad, vagy nem, de azzal már szintén neki van dolga. Hú, ez az "én-határ" vadászat baromi izgalmas, ezt is csak ajánlani tudom mindenkinek. Elképesztő mennyiségű életenergia jelent meg az életemben. ...és új értelmezést kapott az "arany középút" jelentése...
Sokan kértétek, hogy meséljek Baliról. Nehéz mesélni, mert a legtöbb élmény bennem zajlott. Mégis megszületett ez az írás, mert szerettem volna elmondani nektek, hogy nekem nagyon sokat adott Bali. Lehet, hogy ez az írás fog valakit arra ösztönözni, hogy szintén elmenjen tapasztalatokat gyűjteni erre a páratlan szigetre. Szerintem megéri egy all inclusive nyaralást "beáldozni"... Szeretettel... C-: P" - 2018

"Azt éreztem, mennem kell. Bali hívott. Tudtam, ott leszek. Így is lett.
Belső utazásra mentem, hogy visszataláljak magamhoz. De amit kaptam, az ennél sokkal több. Szavakkal leírhatatlan az a csoda, amit átélhettem Balin.
A sziget számtalan természeti csodája, a hihetetlen magas rezgésű energia, a nyugalom, a béke, a könnyedség, a sok kedves mosoly, az alázat, a tisztelet, a szeretet mindenhol és mindenben.
Amikor csak VAGY, JELEN vagy, MOST vagy. Amikor egy Édenben ülsz a földön, érzed, hogy kapcsolódsz vele, érzed, hogy szétcsattan a lelked a boldogságtól, megállíthatatlanul folynak az örömkönnyeid a hálától, hogy itt vagy, és átélheted ezt. Amikor érzed, hogy a sziget szeretettel befogad. Amikor érzed, hogy EGY vagy Vele, EGY vagy Mindennel, és nincs más a lelkedben, csak a kiáradó Szeretet.
Kiváltságos dolog, hogy Erika és Noémi által végig mehettem ezen a testi-lelki tisztuláson, olyan helyekre, olyan szertartásokra eljutottam, amelyek a Balinézek életében is nagy jelentőséggel bírnak. Olyan felismeréseim, megéléseim lehettek az itt tartott meditációkon, konzultációkon, beszélgetések során, ami korábban még soha.
Végtelenül hálás vagyok Nektek ezért az útért, és mindazért, amit kaptam általa, aki lettem általa. A lelkem egy darabja még mindig ott van, és úgy érzem, ott is marad. / W. Nikolett" - 2018.