Hotel Nusa Penida szigeten

BALI  MISZTIKUMA  MAGYARUL

Nusa Penida szigetről röviden

Nusa Penida sziget csupán 30 perces gyorshajó útra található Balitól dél-keletre, az Indiai-óceánban. Penida közvetlen szomszédságában fekszik két kisebb sziget is, Nusa Lembongan és a legkisebb Nusa Ceningan.

Nusa Penida bővelkedik a természeti kincsekben, hatalmas sziklapereméről pazar és lélegzetállító kilátás nyílik, nem csak az óceánra, de a vízben lévő kisebb sziklaszigetekre, benyúló szirtekre is.

Egyik leghíresebb strandja a Crystal Bay nevű öböl, mely a sziget észak-nyugati részén bújik meg, kókuszpálmák árnyékában, sárgás-fehéres homokkal. A sziget környéke kiváló pipás búvárkodásra és palackos merülésre is, olyannyira, hogy Nusa Penida sziget a búvárok egyik legfelkapottabb merülőhelye Balin.

Az egész sziget körül gyönyörű, kristálytiszta a víz, tele színesebbnél színesebb trópusi halakkal, korallokkal, teknősökkel, egy-két különleges helyen pedig óriás manta rájákkal is lehet úszni.

Nusa Penida sokkal kevésbé kiépített, mint Bali, ám pont ettől izgalmas és vadregényes. A szigeten robogót lehet bérelni a kikötőbe érkezvén, vagy fel lehet fogadni egy sofőrt, aki elvisz a természeti látványosságokhoz. Mi az utóbbit javasoljuk, pláne azoknak, akik még életükben nem ültek robogón, de azoknak is, akik már igen! Nusa Penidán az utak mindenhol csak egy sávosak, nagyon keskenyek (persze ez nem zárja ki a szembejövő forgalmat), nagyon sok helyen nincsenek is kiépítve, a kisebb falvakban, a sziget belsejében rengeteg helyen csak köves, aszfalt nélküli utak vezetnek, sokszor meredeken felfelé, vagy lefelé, melyek rendkívül balesetveszélyesek, ezért mi mindenképpen a helyi sofőrt ajánljuk kirándulásra!

A főbb látnivalók környékén több étterem is található, főleg helyi specialitásokkal a kínálatban.

Tiszta időben Bali legmagasabb vulkánja az Agung mutatja meg magát, melyet Nusa Penida több pontjáról is kitűnően lehet látni.

Hotel

Szállás:

3 csillagos, hangulatos, tiszta, komfortos fabungalók terasszal, egy gyönyörű gondozott kertben, virágokkal, kókuszpálmákkal, kilátással a medencére, s a szállást körülvevő erdőkre.

Ellátás:

reggeli (részvételi díjban)

Szobák:

tiszta fabungalók (1 kétszemélyes ággyal), kertre, medencére, erdőre néző terasszal. A szobák légkondicionáltak, saját fürdőjük zuhanyzóval felszerelt, meleg vízzel, angol WC-vel.

Szobák felszereltsége:

a szobákban ruhásszekrény, törölköző található. A teraszon ruhaszárító áll.

Étterem:

a szálláson egy kis étterem várja a vendégeket, indonéz ételekkel, ahol lehetőség van ebédelni és vacsorázni is. (nincs a részvételi díjban)

Medence:

egy medence található a szállás kertjében, napozóágyakkal, napernyőkkel, kerti zuhanyzóval

WiFi:

a szállás egész területén WiFi hozzáférés biztosított díjmentesen

Helyszín:

a szállás Nusa Penida egyik legfelkapottabb strandjától -a Crystal-öböltől-, mindössze 10 perces sétára található, egy csendes, trópusi környezetben. Mielőtt Nusa Penidára érkeznénk, érdemes még Balin pénzt váltani, a szigeten ugyanis nincs hivatalos pénzváltó, ATM is csak nagyon elvétve és kártyát sem fogadnak el sehol, csak készpénzt, helyi valutában.