Hotel Gili Meno korallszigeten

BALI  MISZTIKUMA  MAGYARUL

Gili Meno korallszigetről röviden

Gili Meno és testvérei, Gili Air és Gili Trawangan mint 3 gyöngyszem fekszenek a kéklő tengeren Balitól keletre, Lombok sziget észak-nyugati partjainál. A Giliket gyorshajókkal lehet megközelíteni, melyek naponta többször is indulnak Baliról. Az út kb 2 óra, amit sokszor izgalmasabbá varázsol a nyílt tengeren lubickoló delfinek látványa.

A Gili szigeteken nincs semmiféle motorizált közlekedés, autók, robogók, amik megzavarnák az idillt és a nyugalmat. Gyalogosan közlekedhetünk, vagy kerékpárt bérelhetünk, de igénybe vehetjük a kis lovas kocsi -helyi nyelven cidomo- szolgáltatásait is.

A három Gili közül Gili Meno a legkisebb. 2 óra alatt körbe lehet sétálni a tengerparti sétányon haladva. Mivel a legcsendesebb, legbékésebb is a másik két Gilihez képest, ezért nagyon közkedvelt azok között az utazók között, akik kicsit szeretnének elvonulni a világ zajától, valamint a nászutasok és családosok körében is nagy kedvenc. Az egész helynek van egy igen nyugodt, kellemes, gondtalan atmoszférája, ami teljesen rabul ejti és elvarázsolja az odalátogatókat.

A sziget partjait végig tündöklő fehér homok borítja, kis tengerparti kávézókkal, bambusz kiülőkkel, éttermekkel, ahol a tenger gyümölcseitől kezdve, friss salátákat, nyugati és ázsiai ételeket is árulnak.

Tiszta időben Bali legmagasabb vulkánja az Agung mutatja meg magát Gili Meno nyugati partjáról nézve, csodás naplementék kíséretében, míg a keleti parton a napfelkeltében gyönyörködhetünk, s Indonézia második legmagasabb vulkánjában, a Rinjani vulkán csúcsaiban Lombok szigetén.

Gili Menon érdemes mindenképpen kipróbálni a pipás búvárkodást, vagy a palackos merülést, a tenger hihetetlenül gazdag élővilága, kristálytiszta vize és a partok mentén futó korallszirtek felejthetetlen élményt nyújtanak. A sziget körül a tengerben rengeteg hatalmas, zöld, tengeri teknős él, jó szerencsével látni is lehet őket a vízben és együtt is lehet velük úszni.

Külön érdekessége Gili Menonak a természeti csodáin kívül, hogy saját madárparkja, valamint teknős neveldéje is van, ahol a tojásból kikelt kisteknősökről gondoskodnak, majd egy bizonyos kort elérve a tengerbe engedik őket.

Hotel

Szállás:

hangulatos bungalók egy gondozott kertben, virágokkal, kókuszpálmákkal.

Ellátás:

reggeli (részvételi díjban)

Szobák:

tiszta deluxe szobák (1-1 egyszemélyes ággyal vagy 1 kétszemélyes ággyal), kertre néző terasszal. A szobák egyszerűen vannak berendezve, légkondicionáltak, saját fürdőjük zuhanyzóval felszerelt, meleg vízzel, angol WC-vel.

Szobák felszereltsége:

a szobákban ruhásszekrény, vízforraló, gallonos ivóvíz, hűtőszekrény és törölköző található. A teraszon ruhaszárító áll.

Reggeliző:

a szálláson reggelit szolgálnak csak fel, amit a részvételi díj tartalmaz. Külön étterme nincs a szállásnak.

WiFi:

a szállás egész területén WiFi hozzáférés biztosított díjmentesen

Helyszín:

a szállás Gili Meno legszebb fehérhomokos partjától és a kikötőtől csupán 200m-re áll, egy gondozott trópusi kertben. A szállásról kijőve sok étterembe tudunk betérni, ahol nyugati és indonéz ételeket is fogyaszthatunk, de rengeteg halat, tengeri étkeket is kínálnak. A közelben több kis bolt is üzemel, akik a legszükségesebb dolgokat árulják. Mielőtt Gili Menora érkeznénk, érdemes még Balin pénzt váltani, Menon ugyanis nincsen hivatalos pénzváltó. ATM is csak 2 db van a szigeten, melyek vagy üzemelnek, vagy nem, így azokra ne hagyatkozzunk.