Jáva sziget-Jogyakarta

BALI  MISZTIKUMA  MAGYARUL

Kulturális utazás Jogyakartába és környékére Jáva szigetén: 1 nap

Útiterv:

Kora reggel felvétel a szállodából Balin, transzfer a reptérre. Repülés Jávára, Jogyakartába, kb. reggel 7 órás indulással. A repülőút 1 óra. (másik időzónába érünk Jogyakartában, -1 óra az időeltolódás Balihoz képest). Jogyakartába érve, a reptéren már vár az ottani privát autó sofőrrel.

Első állomás:

Borobudur, a világ leghatalmasabb és legékesebb, 9. századból megmaradt buddhista templomkomplexuma, Jogyakartától kb. 40 km-re. A monumentális templomegyüttes egy hatalmas buddhista stupa mintájára épült, az égből nézve pedig egy gyönyörű tantrikus mandalát formáz, mely a buddhista kozmológiát jelképezi. Falait 2672 kőbe vésett relikvia díszíti, melyek mind Buddha életét, történetét mesélik el, valamint 504 Buddha szobrot helyeztek el a komplexumban. A Borobudur 1991-ben felkerült az UNESCO világörökség listájára.

Második állomás:

Mendut és Pawon buddhista templomok, szintén a 9. századból.

Harmadik állomás:

Kraton szultáni palota Jogyakartában. A jogyakartai szultán, s családjának palotája, valamint a hozzá tartozó terület, épületek egy falall körülvett kis város, Jogyakarta szívében. Hozzávetőlegesen 25 ezer ember él ebben a kis kompániában, melyből kb. 1000 ember szolgálja a szultánt és annak családját. A kis "városnak" saját piaca, boltjai, batik, ezüstverő műhelyei és árnybábjáték (wayang golek, wayang kulit) készítő műhelyei is vannak, ahol megfigyelhetjük a mesterembereket munka közben.
Az udvar legbelső épületcsoportja -melyben a mai napig a jelenlegi szultán él családjával- 1755-ben épült.

Negyedik állomás:

Taman Sari, a jogyakartai szultán egykori vizi palotája, kertje, a 18. századból, mely pihenő-, meditációs- és fürdőhelyként szolgált régen a szultánnak.

Ötödik állomás:

Prambanan hindu templomegyüttes a 9. századból, a 3 hindu főistennek -Brahma, Vishnu, Shiva- ajánlva, Jogyakartától kb. 17 km-re. A Prambanan templomkomplexum Indonézia legnagyobb hindu temploma és az egyik legnagyobb Dél-Kelet Ázsiában is. A Prambanan felkerült az UNESCO világörökség listájára.

Transzfer a reptérre, repülés vissza Balira a késő esti órákban. Érkezés Balira késő este, kb. 23:00 órára.


Ár: 350 USD/fő (minimum 2 fő foglalása)


Ár tartalmazza:

-retúr hotel transzfer Balin

-retúr repjegy (Bali-Jogyakarta-Bali)

-transzfer Jáván: privát autó sofőrrel, benzin, parkolási jegyek

-összes belépő a nevezetességekhez

-szervezési díj

Ár nem tartalmazza:

-reptéri illetékek (kb 4 USD/fő/irány)

-ebéd

-egyéb személyes kiadások

*A részvételi díj az aktuális repjegy ár függvényében változhat a foglalás pillanatában.


Ajánlatkérésért, bővebb infóért írj nekünk:

oriannabalitours@gmail.com